Европейската директива е много ясна за възобновяемите източници в транспорта,

...
Европейската директива е много ясна за възобновяемите източници в транспорта,
Коментари Харесай

Живодар Терзиев: Пропан-бутанът дава около 100 млн. лв. на година приходи от акциз

" Европейската инструкция е доста ясна за възобновимите източници в превоза, ние и в този момент леко изоставаме - под 10% сме световно във възобновяемите източници в превоза. Намирането на по-евтин запас, без да отстраняваме био добавката, е добър метод ".  

Това съобщи пред БНР Живодар Терзиев от Българската петролна и газова асоциация, разяснявайки държавната мярка за понижаване на цената на био добавката за юли, август и септември 2022 година

По думите му премахването на акцизи и налози от съставените елементи на ценообразуването на горивата автоматизирано води до понижаване на цената:

" Това е добра вест.... Около 25-26 стотинки ще е понижението на цената на пропан-бутана , което от 1,60 лева ще ни докара до цена към 1,35 лева ".

Живодар Терзиев акцентира, че пропан-бутанът дава към 100 млн. лева на година доходи от данък:

" Ако акцизът бъде отстранен от средата на годината, автоматизирано изчезват 50 млн. лв. от приходите на Агенция " Митници " , които влизат в бюджета на страната ".

Рафинерията в Бургас може да работи освен с съветски нефт , съобщи Терзиев и изясни, че това изисква интервал на акомодация:

" Независимо дали сме в дерогация, ние би трябвало да стартираме неотложно този преход и да се дефинира от кое място ще идва ресурсът на не съветски петрол.... А и резултатът не е толкоз обезпечен - както ценова, по този начин и софтуерно ".

Интервюто на Диана Янкулова с Живодар Терзиев в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР