Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще отпусне 200

...
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) ще отпусне 200
Коментари Харесай

Европейската банка за възстановяване и развитие отпуска 200 милиона евро за украинските железници

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) ще отпусне 200 милиона евро за украинската държавна железопътна компания " Укрзализниця " за подобряването на връзките й с Европейски Съюз, оповестява Българска телеграфна агенция.

Украинският вицепремиер Олександър Кубраков заяви, че е подписал съглашение за ускорение на модернизацията на жп връзките с Европа. " Като се вземат поради рестриктивните мерки, наложени от съветския агресор върху интервенциите в украинските черноморски пристанища, ние в министерството отдаваме особено внимание на развиването на шосейната и жп инфраструктура по посока на западните ни граници ", съобщи Кубраков.

" Въпреки отрицателните резултати от войната " Укрзализниця " продължи да реализира товарни и пътнически транспорти, въпреки и с понижен потенциал ", уточни и Европейска банка за възстановяване и развитие в особено изказване.

През 2022 година и 2023 година банката даде обещание на Украйна 3 милиарда евро вложения. През предходната година към страната бяха ориентирани 1,7 милиарда евро, а през партньорски финансови институции бяха обезпечени още 200 милиона евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР