Европейската автомобилна индустрия настоява за всеобхватна стратегия и по-бавно въвеждане

...
Европейската автомобилна индустрия настоява за всеобхватна стратегия и по-бавно въвеждане
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия настоява за забавяне на новите регулации

Европейската автомобилна промишленост упорства за всеобхватна тактика и по-бавно въвеждане на регулации на европейско равнище в идващите пет години. В противоположен случай секторът ще се окаже в комплицирана обстановка по отношение на съперниците си по света.

Тази позиция е част от пътна карта, която беше показана от Асоциацията на европейските производители на коли в Брюксел.
Имаме огромна концепция и това е Зелената договорка. Сега би трябвало да я използван. Трябва да определим цели и да решим кой по какъв начин работи, кой поема отговорност.
Лука де Мео, ръководител на Асоциацията на европейските производители на коли

Председателят на автомобилната асоциация подлага на критика бавните темпове, с които се построяват станции за зареждане за колите на ток в Европейския съюз. За да бъде конкурентен на Китай, блокът би трябвало да усили техния брой.
Не можем да създадем това напълно сами като автомобилна промишленост. Това е като преди 100 години да бяха поискали да направляваме цялото разпространяване на газ и петрол. Така че, нашата работа е да произведем артикул и да разработим технология. Но се нуждаем от съдействие с останалите, с цел да се оправим.
Лука де Мео, ръководител на Асоциацията на европейските производители на коли

Автомобилният бранш е изправен и пред доста нови регулации от Европейски Съюз - сред 8 и 9 регламента би трябвало да влизат в действие всяка година до края на десетилетието. През 2024 година от асоциацията предвиждат закъснение на продажбите на нови коли спрямо 2023-та, макар че делът на електрическите транспортни средства внезапно ще се усили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР