Европейската асоциация на операторите на електропреносни мрежи (ENTSO-E) съобщи днес,

...
Европейската асоциация на операторите на електропреносни мрежи (ENTSO-E) съобщи днес,
Коментари Харесай

Европейската електромрежа реши проблема с изоставането на часовниците

Европейската асоциация на операторите на електропреносни мрежи (ENTSO-E) заяви през днешния ден, че е отстранила казуса, поради който цифровите часовници в Европейския съюз от месеци изостават, съобщи Танюг.

В началото на годината енергиен спор сред Белград и Прищина докара до незадоволително доставяне с електрическа енергия в района и невиждано намаляване на честотата в европейската електрическа мрежа, което аргументи закъснение на цифровите часовници с към 6 минути. Асоциацията, в която членуват 25 страни в Европа, заяви, че са подхванати ограничения за връщане на честотата до естествените 50 херца.

Говорителката на асоциацията Клер Камю заяви през днешния ден, че цифровите часовници, които демонстрират времето въз основата на честотата на електрическата мрежа, като радиоаларми, часовници на фурни и часовници за програмиране на отоплителни системи, "от през днешния ден още веднъж са правилни ", заяви Асошиейтед прес.

Бившият немски министър за отбрана на околната среда Клаус Тьопфер беше избран при започване на март да реши енергийния проблем сред Белград и Прищина, предизвикал изоставането на часовниците.

На 7 март сръбската електромрежа ЕМС заяви, че систематичната периодичност на електрическата енергия в континентална Европа е била понижена поради дефицит на 113 гигаватчаса електрическа енергия, а причина за дефицита е било продължителното отклоняване от програмата за работа на косовската електромрежа КОСТТ в интервала януари-февруари 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР