Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди възможна връзка между ваксината

...
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) потвърди възможна връзка между ваксината
Коментари Харесай

ЕМА потвърди връзка с тромбозите и при ваксината на Johnson&Johnson

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) удостовери допустима връзка сред имунизацията против Covid-19 на компанията Johnson&Johnson и редки случаи на тромбози при хора, имунизирани в Съединени американски щати, където вакнита сe ползва. Становището на ЕМА е сходно на това, с което излезе по отношение на имунизацията на AstraZeneca преди две седмици.

EMA уточни, че нейният комитет по лекарствената сигурност PRAC е излязъл със умозаключение, че към продуктовата информация за имунизацията би трябвало да се добави предизвестие за риска от необикновени кръвни съсиреци с ниски кръвни тромбоцити, само че че тези събития би трябвало да бъдат посочени като доста редки нежелани реакции.

" Общите изгоди от имунизацията на Johnson&Johnson за попречване на Covid-19 надвишават рисковете от странични резултати “, е мнението на европейския регулатор.

Всички изследвани от ЕМА случаи са настъпили при възрастни под 60 години, най-вече дами, в границите на три седмици след имунизацията. Разгледана е цялата налична информация, която обгръща 8 случая в Съединени американски щати от общо 7 милиона имунизирани.

" Въз основа на наличните сега доказателства, характерни рискови фактори не са доказани ", е мнението на ЕМА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР