Европейската агенция по лекарствата (EMA) няма да има възможност да

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) няма да има възможност да
Коментари Харесай

EMA: ЕС едва ли ще одобри руската ваксина "Спутник V" преди месец май



Европейската организация по медикаментите (EMA) няма да има опция да издаде позволение за незабавна приложимост на съветската коронавирусна ваксина " Спутник V " на Института " Гамалея " преди месец май, съобщи в понеделник ръководителят на тактиката за здравни закани и имунизация на ЕМА - Марко Кавалери.

" " Спутник V " е ваксина, която заслужава общ интерес. Трябва обаче да проверим индустриалните стандарти. Мисля, че ще бъдем подготвени до края на април ", сподели Кавалери пред италианското издание Il Sole 24 Ore.

На 4 март европейският лекарствен регулатор стартира непрекъснат обзор на " Спутник V " въз основа на резултати от лабораторни проучвания и клинични изследвания при възрастни.

Европейската комисия обаче съобщи, че Европейски Съюз към момента не е взел участие в договаряния за евентуална покупка на съветската ваксина. " В момента не се водят диалози за консолидиране на имунизацията " Спутник V " в нашето портфолио от ваксини ", съобщи при започване на март представител на Европейската комисия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР