Европейската аерокосмическа корпорация Airbus SE планира да увеличи производството на

...
Европейската аерокосмическа корпорация Airbus SE планира да увеличи производството на
Коментари Харесай

Увеличават производството на популярен модел самолет

Европейската аерокосмическа корпорация Airbus SE възнамерява да усили производството на своите известни теснофюзелажни самолети през 2023 година макар продължаващите провокации във веригата за доставки.

„ Компанията има намерение да усили производството на лайнери от фамилията A320 до 65 на месец до началото на 2024 година от сегашните почти 50 самолета на месец “, сподели основният изпълнителен шеф на Airbus Гийом Фори.

Преди това производителят на самолети се надяваше да усили производството с по-бързи темпове, само че в средата на настоящата година преразгледа стадиите на проекта заради проблеми в логистиката.

В същото време Airbus не има намерение да стопира разширението на производството: проектът му включва производството на 75 самолета на месец до 2025 година Това ще помогне на компанията да отговори на възходящото търсене. По-рано Airbus сподели, че няма потенциал да приема нови поръчки за A320 до 2028 година

Ситуацията в най-слабото звено във веригата за доставки, обвързвана с доставката на мотори, се е подобрила. Доставчици на Airbus - General Electric Co. и Pratt & Whitney (собственост на Raytheon Technologies Corp.) започнаха да извършват отговорностите си. В резултат на това броят на самолетите в произвеждане, чакащи своя мотор, спадна до 10 в края на третото тримесечие от 30 в средата на годината.

Airbus обаче не се надява, че тези проблеми ще бъдат изцяло решени през идната година заради рестриктивните мерки в доставките на първични материали и дефицита на работна ръка. „ Имаме доста съставни елементи, идващи със забавяне. Ситуацията няма да се стабилизира доникъде на идната година или може би даже по-дълго ", сподели Фори.

Airbus обаче резервира индустриалната си прогноза за тази година от 700 самолета. В края на септември авиопроизводителят е създал 437 самолета.

През третото тримесечие компанията е нараснала чистата си облага с 65% - до 667 млн. EUR, приходите - с 27%, до 13,31 милиарда EUR. От началото на 2022 година капитализацията на Airbus е намаляла с 2,5%, до 83,56 милиарда EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР