Европейска страна взе мерки срещу руските граждани.Полша забрани влизането на

...
Европейска страна взе мерки срещу руските граждани.Полша забрани влизането на
Коментари Харесай

Полша забранява влизането на руснаци в страната и по въздух и море

Европейска страна взе ограничения против съветските жители.

Полша забрани влизането на руснаци в страната и по въздух и море.

Мярката влиза в действие от през днешния ден, 26 септември.

Властите оповестиха, че съветски жители, в това число такива с годни шенгенски визи, към този момент нямат право да влизат в Полша от страни отвън Европейски Съюз и през морски пристанища или със аероплан.

Ходът идва, откакто на 19 септември Варшава спря издаването на визи на руснаци и затвори сухопътните си граници за тях, написа

Мярката обаче не се смяташе за задоволителна, заради което управляващите взеха решение да разширят рестриктивните мерки за напредване.

Отбелязва се обаче, че не всички жители на Русия ще попаднат под ударите на възбраната за влизане. Полските управляващи прецизираха, че руснаците с позволения за престояване, дисидентите, интернационалните водачи, както и дипломатите ще продължат да имат право да влизат в Полша.

Естония, Латвия и Литва също вкараха възбрана за влизане за всички руснаци и взеха решение да спрат издаването на шенгенски визи за тях.

Решението на балтийските страни и Полша да наложат ограничавания на руснаците беше оповестено в взаимно изказване, оповестено от министрите на външните работи на тези страни след среща в Литва.

В края на август стана ясно, че Европейският съюз ще приключи съглашението с Русия, което облекчава издаването на визи, само че няма да наложи цялостна възбрана за издаването им, защото не бе реализирано единогласие по въпроса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР