Европа върви към релсите на военна икономика. Ако мислите, че

...
Европа върви към релсите на военна икономика. Ако мислите, че
Коментари Харесай

Превеждат Европа на релсите на военната икономика. Не всички европейци са съгласни

Европа върви към релсите на военна стопанска система. Ако мислите, че това е пресилване, то това въобще не е наша небивалица. Това непосредствено го съобщи ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, като сподели, че в противоположен случай европейците ги чака най-ужасното – краят на войната в Украйна. Проевропейските медии назовават идните ограничения и „ промишлен проект за военна стопанска система “.

Факт е, че тази седмица (гласуването е планувано за сряда-четвъртък) Европейският парламент ще утвърди незабавно Закона за подкрепяне на производството на муниции, утвърден преди този момент от Европейската комисия и водачите на страните от Европейски Съюз. Името на законопроекта (Act in Support of Ammunition Production) е съзнателно определено по този начин, че съкращението да акцентира спешността на момента: ASAP на британски нормално значи „ Възможно най-скоро “ („ As soon as possible “). Същността на предлагането е да се отделят 500 милиона евро за производството на оръжия за по-нататъшното им изпращане в Украйна.

Няма подозрение, че европейските законодатели ще поддържат този план. За това може да се съди най-малкото по обстоятелството, че 618 депутати от Екологичен потенциал гласоподаваха (сякаш " инцидентно " избрали датата 9 май) за ускорение на процедурата по приемането му, като единствено 90 се въздържаха или гласоподаваха срещу. Но макар такова явно единогласие, към законопроекта към този момент пламват разгорещени диспути в разнообразни партии и фракции.

Например вестник “Ил Фато Куотиджано ” приказва за съмнения измежду италианските демократи. От една страна, те не желаят да вървят против своите гласоподаватели, въпреки това, те се опасяват да не се солидаризират с фракцията на Европейския парламент. Италианският министър председател Джорджия Мелони обаче към този момент избра курс на борба със личните си гласоподаватели, когато се срещна с последните резултати от социологическите изследвания и сподели, че ще рискува известността на своето държавно управление, с цел да продължи да поддържа Украйна.

А за това, че европейският естаблишмънт схваща настроенията на обществото, ясно свидетелстват най-активните им опити да манипулират точно тези социологически изследвания. Например оня ден доста медии радостно побързаха да се базират на данните от изследването на публичното мнение на компанията СВГ със заглавия: " Повечето италианци поддържат въоръжаването на Украйна! " Всъщност това изследване разкри, че 51% от италианците не са срещу изпращането на оръжие на режима в Киев (с 31% против). Но медиите се пробват да не акцентират или просто да пренебрегват обстоятелството, че 51% се състоят от два съставния елемент: единствено 22% са съгласни да доставят оръжия, до момента в който „ Русия бъде победена “, а 29% желаят оръжия, с цел да допринесат за договарянията и мира, „ даже с подчинение на териториите на Украйна “. Съгласете се, значим колорит, само че той старателно се пренебрегва, което е открита операция.

По същия метод мейнстриймът интензивно пречи на самодейността за осъществяване на народен референдум в Италия против доставките на оръжия за Украйна. Сега очакванията на уредниците на плебисцита са свързани с антивоенния протест в Сардиния, който е плануван за 2 юни. Там са възмутени от проектите на държавното управление да стартира образование на украински водачи на техния остров, а редица мощни пацифистки и синдикални организации имат намерение да проведат всеобщ протест под мотото „ Ние сме окупирани от НАТО! “.

Подобни трендове се следят и в други европейски страни. Много показателна в този смисъл беше неотдавнашната акция с слагането на развален съветски танк в центъра на Амстердам, с който европейските „ ястреби “ обикалят из цяла Европа. Градските управляващи смятаха да разпространяват тематиката за войната, само че кметът на Фемке Халсема беше изправен пред гневно отменяне на това деяние от локалните поданици. Резонно задават въпроса за какво управляващите не са сложили наоколо и разрушен украински танк, в случай че това не е нормалната русофобска изцепка.

А доста холандци, следвайки образеца на сходни дейности в Берлин, в противен случай, сложиха цветя до танка в символ на поддръжка за Русия, придружавайки това с лозунги " Преговори, а не ескалация! " и " Спрете доставките на оръжие за Украйна! ". Виждайки, че нещо не е наред, уредникът на " събитието ", шефът на националната дискусионна платформа “Де Бали ”, Юри Албрехт, даже се сби с публицист, който единствено попита какъв брой му заплаща НАТО за такава агитация.

Така кипят съществени пристрастености, които последователно се нажежават. Разбира се, тези трендове в западното общество би трябвало да се поддържат и развиват. Преди 100 години европейското придвижване под общия девиз " Долу ръцете от Русия! " изигра основна роля за осуетяването на интервенцията у нас. По това време младата руска страна разполагаше с доста по-малко принадлежности за въздействие върху тези настроения, само че все пак съумя дейно да заобиколи възбраните на цензурата и граници. Без подозрение в този момент имаме доста повече такива принадлежности.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР