Европа трябва да се подготви за рецесия. Това каза управляващият

...
Европа трябва да се подготви за рецесия. Това каза управляващият
Коментари Харесай

Директорът на МВФ: Тежка зима очаква Европа

Европа би трябвало да се приготви за криза. Това сподели ръководещият шеф на Международния валутен фонд.

В изявление за Euronews Кристалина Георгиева изясни, че икономическият небосвод е тъмен поради войната в Украйна и произлизащата от нея енергийна рецесия.

 
Ефектите върху европейските стопански системи са такива, че съгласно нашите прогнози половината от страните в еврозоната ще изпитат най-малко две следващи тримесечия негативен напредък. С други думи – криза. За да дам визия какъв брой забележителна е противоположната реакция – за Европа нашите прогнози отпреди пандемията и актуалните ни оценки се разминават с 500 милиарда $. Ситуацията за европейците несъмнено е трагична.
Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ

Лошите вести не са свършили – съгласно Георгиева обстановката скоро може да се утежни макар ограниченията, подхванати от националните държавни управления и институциите на Европейски Съюз.

 
Нямам желание да захаросвам горчивото хапче: 2023-та ще бъде по-тежка от 2022 година Предстоящата зима за Европа може да бъде още по-сурова. Защо? Европейските политици действаха бързо, с цел да запълнят хранилищата на газ. Но при сегашните условия, Русия към този момент не доставя газ на Европа: по какъв начин ще бъдат запълнени хранилищата през идната година?
Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР