Европа трябва да е по-независима в областта на политиката за

...
Европа трябва да е по-независима в областта на политиката за
Коментари Харесай

Кандидатите за канцлер на Германия се обявиха за по-силна и независима Европа

Европа би трябвало да е по-независима в региона на политиката за сигурност. За това се оповестиха по време на ефирен избирателен спор претендентите за немски канцлер. Най-вече двамата любимци за заместничество на поста на Ангела Меркел - Армин Лашет и Олаф Шолц приканиха за усилване на Европейски Съюз пред Китай и Съединени американски щати.

Кандидатът на Германската социалдемократическа партия и сегашен министър на финансите Шолц прикани Германия взаимно с Франция да се погрижи Европа да може да се движи напред. " Нуждаем се от мощна и суверенна Европа, това е нашата сериозна задача ", съобщи той. " В свят, в който скоро ще има 10 милиарда души, е значимо да обособим един по-силен Европейски Съюз, тъй като другояче ние няма да имаме роля ", добави той.

Кандидатът на Християндемократическия съюз и на Християнсоциалния съюз Армин Лашет напомни, че цялостен Европейски Съюз следи предизборната борба в Германия и чака съставянето на ново държавно управление. Той също подчертава, че има потребност от по-суверенна и по-силна Европа. " Трябва да приказваме с един общ език ", добави Лашет, визирайки Европейски Съюз. " Трябва да стартираме общи планове и планове във въоръжаването, с цел да бъдем в положение да действаме, откакто Съединени американски щати ще се отдръпват и това е задача, която идващото немско държавно управление би трябвало да извърши ", акцентира той.

Кандидатката на Зелените Аналена Бербок прикани за единна политика на Европа по отношение на Китай. А претендентът на Свободната демократическа партия Кристиан Линднер посочи потребността от подсилване на връзките със Съединени американски щати, които са незаместим, по думите му, сътрудник за Берлин.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР