Европа трябва бързо да осигури по-добра отбрана, защото до края

...
Европа трябва бързо да осигури по-добра отбрана, защото до края
Коментари Харесай

Германия: Европа да се готви за война сама

Европа би трябвало бързо да обезпечи по-добра защита, тъй като до края на десетилетието може да се появят нови военни закани, сподели немският министър на защитата Борис Писториус.

Русия е нараснала доста производството на оръжия, с цел да нападна Украйна и заплашва балтийските страни, Грузия и Молдова, сподели той пред Welt am Sonntag.

Междувременно Съединени американски щати евентуално ще понижат военния си ангажимент в Европа, защото от ден на ден се обръщат към Индо-Тихия океан, съобщи БГНЕС.

„ Ние, европейците, би трябвало да сме по-ангажирани със сигурността на нашия континент. Имаме към 5-8 години, с цел да наваксаме по отношение на въоръжените сили, промишлеността и обществото “, сподели Писториус, отбелязвайки, че районът ще има потребност от време, с цел да усили личното си произвеждане на оръжия.

По думите му може да се наложи Европа да възмести американската помощ за Украйна, в случай че Вашингтон не успее да се споразумее за ново финансиране, добави той.

„ Избирането на ново полско държавно управление, което е по-проевропейско, би трябвало да разреши на Ваймарския триъгълник Берлин-Париж-Варшава да развие в допълнение военното съдействие “.

Писториус добави, че не е планувал немската войска да повтори толкоз огромни задачи като в Афганистан и Мали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР