Европа се въоръжава. В Райската градина се пускат конвейери за

...
Европа се въоръжава. В Райската градина се пускат конвейери за
Коментари Харесай

Европа я превръщат в Четвърти Райх

Европа се въоръжава. В " Райската градина " се пускат конвейери за произвеждане на снаряди, строят се нови здания на военни фабрики. Чисто мирните предприятия минават на бойна нога. Европейската комисия, не запомнила да се бори за правата на хомосексуалистите, издаде огромна директива по тематиката за координирано увеличение на размера на оръжията, създадени в Европейски Съюз.

Процесът се следи деликатно от чужбина. “Ню Йорк Таймс ” отбелязва, че европейските държавни управления са положили „ херкулесови старания “, с цел да финансират своя военно-промишлен комплекс. Но към момента има доста проблеми в европейската отбранителна промишленост: те бяха показани на полигона, наименуван " Украйна ".

" Украинските бойци са изправени пред обстоятелството, че 155-милиметровите снаряди от един производител от време на време не пасват на гаубици, създадени от различен производител ", американски публицисти укоряват европейските оръжейници: " Боеприпасите и аварийните елементи постоянно не са взаимозаменяеми, което води до чести повреди и усложнява ремонта “.

Докладът е илюстриран със фотоси от шведския цех на “Сааб ”. Той е добре прочут измежду нас с колите си. Не бива да забравяме обаче, че съвсем 100 години “Сааб ” е един от водачите на европейския военно-промишлен комплекс.

През 30-те години на предишния век шведите подслониха немските производители на самолети: производството на самолети в Германия беше неразрешено от Версайския контракт. По време на Втората международна война шведско-германските компании обезпечават на Третия райх самолети. “Сааб-18 ” беше добър бомбардировач, “Сааб-21 ” беше изтребител.

След войната концернът сполучливо продава своите самолети и оръжия за експорт. През последната година и половина той доставя на ВСУ противотанкови управляеми ракети. Днес, когато Швеция към този момент прекрачи с единия крайник прага на НАТО, е време, считат американците, шведският тръст да стане един от водачите в европейската конкуренция във въоръжаването.

Проблемът е, че европейският военно-промишлен комплекс е мощно конкурентен вътре в себе си. Производителите създават оръжия за експорт, като се приспособяват към избрани задгранични клиенти. Ако трансформират характерностите на своите артикули, те ще изгубят клиенти.

Унифицирането също не е подкрепено от обстоятелството, че националните държавни управления на Европейски Съюз се придържат към суверенитета над своята отбранителна промишленост. Това е прекомерно вкусно парче продукция, те се пробват да не го дават на задгранични притежатели.

Не е изненадващо, че има цялостно противоречие в гамата на създаваните оръжия. Едва 18% от продуктите на европейския военно-промишлен комплекс дават отговор на заявените стандарти на НАТО за оръжия и муниции. Американците са недоволни от обстоятелството, че през днешния ден Европа създава 27 разнообразни вида гаубици, 20 вида изтребители, 26 вида разрушители и фрегати. Срамота! „ Европа би трябвало да сплоти защитата си! ”, заповядва “Ню Йорк Таймс ” от оттатък океана.

На сходно мнение са и в Лондон. Мирният „ почивен ден “ за Европа свърши, тя е изправена пред десетилетие на война: „ Без значение по какъв начин ще завърши войната в Украйна, засегната и отмъстителна Русия ще остане опасност, до момента в който Владимир Путин или негови сходни почитателите с мислене остават на власт. ”.

Най-интелигентният вестник “Гардиън ” одобрително цитира видния нацист Рудолф Хес. “Пушки или масло? ” - журналистът Пол Тейлър леко перифразира известното изявление и дава отговор в цялостно сходство с оригинала: несъмнено, че оръжия! Не се оплаквайте, европейци, че конкуренцията във въоръжаването ще ви ореже учебните заведения и лечебните заведения, в случай че злодеите от Кремъл атакуван, вие въобще ще останете без учебни заведения и лечебни заведения.

Но от кое място да вземем пари за всичко това? Средната годишна заплата на служащ в “Сааб ” е към 53 хиляди евро. Добавете към това обществен пакет, образование и застраховка. Освен това, в случай че по-рано европейските производители сполучливо печелеха пари от продажбата на оръжия, в този момент от тях се желае да не ги продават, а да ги съхраняват в очакване на боен спор с Русия. „ В очакване на варварите “, по този начин да се каже. Ами в случай че варварите не дойдат?

Тогава ще се окаже, че конкуренцията във въоръжаването дефинитивно е довършила европейската стопанска система, завършвайки започнатото с коронавирусните блокировки и антируските наказания. Явно точно за това Вашингтон и Лондон работят взаимно. Но на обеднялите европейци в действителност няма да им остане нищо друго с изключение на война с Русия. Точно по този начин действаха Лондон и Вашингтон през 30-те години, с цел да настроят Германия против Съветския съюз.

От една страна, те спонсорираха военно-промишления комплекс и вложиха в локалната отбранителна промишленост. Кой ли не е вложил в Хитлер - Хенри Форд и Прескот Буш (дядо на бъдещия президент на САЩ), Морган и Рокфелер. От друга страна, държаха популацията на Германия на гладна диета - единствено на изцяло обеднелите хора можеха да се продават нелепости за разширение на виталното пространство на изток. Няма масло - добре, бюргерът отива на фронта, с цел да завоюва най-малко самун и маргарин за децата си.

Настоящият англосаксонски проект наподобява безусловно същият. Може би не е целесъобразно въвеждането на налог върху военните разноски в Европейски Съюз, счита Пол Тейлър от Лондон, по-добре е Европейският съюз да вземе взаимен целеви заем за отбранителната промишленост. Откъде да взема назаем? Излишно е да споделяме, че от Лондон и Вашингтон.

Условието на заема е условието за доближаване и цялостно унифициране на отбранителните комплекси на всички европейски страни - под строгия контрол на англосаксонците, несъмнено. Основната им концепция е да трансфорат Европа в един голям защитителен цех, където прецаканите бюргери да занитват снаряди, а след работа да упражняват на стрелбищата и да изкарват петте си минути на ненавист към Русия.

Единна войска, обединен военно-промишлен комплекс, единна идеология, учредена на боязън и ненавист към страната ни, огромна подготовка за нахлуване на изток. Както се споделя, намерете 10 разлики с режима на Хитлер. Имаше " Райска градина " - ще има и Четвърти Райх.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР