Европа се намира пред изключително сериозен избор, тъй като националпопулизмът

...
Европа се намира пред изключително сериозен избор, тъй като националпопулизмът
Коментари Харесай

Ролята ни в Европа е да работим за развитие, а не за разпад

Европа се намира пред извънредно сериозен избор, защото националпопулизмът е една от заканите за разпад на съюза. Затова в Европейския парламент би трябвало да участват повече депутати от дясноцентристките партии, съобщи на конференция във Варна Александър Йорданов, който дружно с организационния секретар Илия Лазаров са претенденти на Съюз на демократичните сили за евродепутати в общата листа с ГЕРБ.

Йорданов акцентира, че Европейски Съюз от основаването си не е статукво, а развой, който се трансформира и развива и нашата страна е част от този развой. Обликът на градовете, колите, хотелите, където и да се огледаме, са европейски, само че приходите на хората към момента са надалеч от този стандарт, акцентира Йорданов. И добави, че за това може да способства досегашната ръководеща ЕНП със стабилната си дясноцентристка политика.

Той не скри паниката си от устрема на някои съперници да изпратят в Брюксел хора, които не обичат Европейски Съюз, ненавиждат го, радват се за Брекзит, считат да водят война там. „ Ролята на България е да събира, да пази, да работи за развиване, а не за разпад ”, безапелационен бе Йорданов. Той очерта и други цели на десния съюз – влизане в Шенген поради сигурността и в еврозоната поради по-високия витален стандарт.

Важно е в Европейски Съюз проевропейските партии като ЕНП още веднъж да реализират болшинство, съобщи организационният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров, на който в общата листа е отредено почетното 17-то място. Той посочи историческата роля на синята партия в тласъка на България за интеграция в структурите на НАТО и Европейски Съюз и добави, че политиката на ГЕРБ е в същата посока. По думите му тази разумна историческа съгласуваност сред двете партии е намерила израз и в общия блян за приобщаване на Западните Балкани, за сигурност и непоклатимост в района, която да притегля вложения и да усъвършенства живота на хората./sdsvarna.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР