Европа регистрира поредни рекорди по брой новозаразени с Covid-19. Затягат

...
Европа регистрира поредни рекорди по брой новозаразени с Covid-19. Затягат
Коментари Харесай

Eвропейски държави затягат Covid-мерките заради рекорден брой заразени

Европа записва следващи върхове по брой новозаразени с Covid-19. Затягат се ограниченията и в редица страни.

След като през вчерашния ден Германия за първи път записва над 20 000 нови случая за един ден, през днешния ден бяха регистрирани над 23 хиляди инфектирани. Рекорден брой позитивни проби има и в Полша и Хърватия.

В петък Франция също заяви за нов връх от над 60 000 нови случая за денонощие. Страната е пета в света по брой инфектирани. Вече седмица там са затворени магазини за нехранителни артикули, кафенета и заведения за хранене. Хората напущат домовете си единствено за работа и по здравословни аргументи.

Днес Полша също затвори множеството магазини в комерсиалните центрове, както и театрите, музеите и галериите. В Румъния държавното управление наложи полицейски час и други строги ограничения, които ще влязат в действие от 9 ноември за интервал от 1 месец. Носенето на маски става наложително на всички публични места. Магазините, като се изключи аптеките и бензиностанциите, би трябвало да затварят до 21:00.

А испанската столица Мадрид добави още 8 зони, в които придвижването на локалните поданици ще бъде лимитирано. В Португалия е оповестено ново " изключително състояние " от понеделник - 9 ноември до 23 ноември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР