Европа протестира основателно. Всички земеделски производители в момента са притиснати

...
Европа протестира основателно. Всички земеделски производители в момента са притиснати
Коментари Харесай

Вътев за протестите на земеделците в Европа: България е в абсолютно същата ситуация

Европа стачкува основателно. Всички аграрни производители сега са притиснати от високите разноски по стандартите, които извършват, и от конкурентния импорт от Украйна. България е в абсолютно същата обстановка. Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред публицисти.
" България не е изключение. Знаете, че петте най-близки до Украйна страни - Румъния, Унгария, Полша, Словакия и България, на процедура са най-потърпевши от украинския импорт. Постарахме се оптимално да предпазим нашия пазар от дъмпингов импорт. Естествено, има и хора, които са заинтригувани това да се случва, само че ние сме длъжни да си пазим и производителите ", уточни министърът. 
По думите му има добър разговор със земеделските производители. " Между тях има рационални хора, има и такива, които желаят непременно да вършат митинги ", съобщи Вътев. Той заяви, че в неделя в 15 часа е срещата сред него, аграрни производители, премиера и финансовия министър.
" Това ще е третата ни среща. Има понятен и справедлив проблем, който породи в резултат на това, че след приемането на бюджета внезапно се появиха едни искания за подкрепяне в резултат на поредицата от рецесии и най-много загубите поради войната в Украйна. Сумата е набъбнала много и откакто е признат бюджетът и тя не е планувана в него - става дума за 550 милиона лв., това доста мъчно може да се получи без преразглеждане на бюджета ", добави земеделският министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР