Европа не само загуби Русия като стратегически партньор, но и

...
Европа не само загуби Русия като стратегически партньор, но и
Коментари Харесай

Медведев: Европа се превърна в истински враг на Русия

Европа освен загуби Русия като стратегически сътрудник, само че и се трансформира в същински зложелател на Москва, споделя заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

Говорейки за някогашния статут на Русия като „ предсказуем сътрудник на Европа “, той означи: „ Ние към този момент даже не сме съседи, а същински врагове “. " И в този момент Европейски Съюз се възмущава от цялостната непредсказуемост на Русия, построява луди теории на конспирацията, харчи астрономически суми, с цел да поддържа сигурността си. Европейският съюз загуби Русия като дълготраен стратегически сътрудник. Не сме удовлетворени от това, само че е реалност “, написа Медведев в страницата си във VKontakte.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация също по този начин съобщи, че енергийното съдействие сред Европа и Русия е развалено или замразено от доста дълго време, а за Европейски Съюз са настъпили сложни времена.

" Европа се кастрира кърваво и без анестезия, отказвайки енергийно съдействие с нашата страна. Тя е развалена или замразена за доста дълго време. Но в този момент Америка, потривайки ръце, доставя на Европа своя LNG на непостижими цени ", уточни Медведев.

В резултат на това, продължи Медведев, стопанските системи на най-големите европейски страни, които в продължение на доста години бяха движещата мощ на Европейския съюз, демонстрираха забележителен спад и „ ще порастват още веднъж (ако има такива) доста постепенно “.

„ А за по-слабите страни от Западна Европа това е кофти вероятност. Тежките времена ще останат ”, означи Медведев.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност обърна внимание на обстоятелството, че Европейската комисия е влошила прогнозата за напредък на стопанската система на еврозоната през 2023 година до 0,8% от предстоящите по-рано 1,1%. " Инфлацията в доста страни от Европейски Съюз към момента скача. Цените на храните порастват внезапно и ще продължат да порастват ", очерта вероятностите той.

Медведев предложи да се намерения и за други аспекти на ежедневното благоденствие на европейците.

„ Никой няма да даде гаранция на жителите на Европейски Съюз, че идната зима няма да стане прекомерно студена ”, разяснява Медведев.

" Това значи, че повишението на цените за топлота и всичко останало ще продължи. И никакъв американски LNG, който се продава на несъразмерни цени в Европа, няма да помогне тук. Имаше финален отвод от ценовата политика, която предоставяше на европейците добре угоен живот преди няколко години. Тези времена окончателно отминаха. Нека сами ни утешават с това, че вечно са преодолели зависимостта си от енергетиката от омразната Русия ", добави Медведев.

„ Бюджетите на европейските страни, доста евентуално, скоро няма да могат да устоят на напора от мигранти, растящата инфлация, съчетана с други проблеми, и просто ще се „ напукат “, добави още Медведев.

Той означи, че нежният миграционен баланс в Европейски Съюз „ от дълго време е килнат заради талази от мигранти от Африка и Близкия изток “.

" В комбиниране с възходящата инфлация, държавните бюджети на европейските страни може най-сетне да се пропукат, което ще предизвика остро неодобрение измежду локалните поданици, които интуитивно усещат колапса на системата за обществено обезпечаване. И несъмнено, конфликти с мигрантите, които постоянно получават компенсации, надхвърлящи приходите на локалните поданици “, написа Медведев.

Според Медведев европейските компании са изгубили милиарди долари, напускайки съветския пазар и ще бъде мъчно, в случай че не и невероятно, да се върнат тук.

" Европейските компании претърпяха колосални невъзвратими загуби, когато напуснаха страната ни. Щетите им се мерят в десетки милиарди долари (а с пропуснатите облаги - стотици). Но в случай че някой ден могат да покрият финансовите загуби, надали ще покрият имидж и репутационни загуби. Връщането ще бъде доста мъчно, в случай че не и невероятно “, сподели Медведев.

Медведев означи, че на пазара няма празнини, тъй като в актуалния свят даже високите технологии са „ сполучливо сменени или просто заимствани “.

" Нещо повече, ние непрестанно усилваме личното си произвеждане. И това е неповторим късмет да създадем лични пълномощия там, където ги нямаше ", съобщи Медведев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР