Европа е в криза и е безсмислено да се правят

...
Европа е в криза и е безсмислено да се правят
Коментари Харесай

Асен Василев обеща ново увеличение на пенсии и заплати

" Европа е в рецесия и е безсмислено да се вършат рестриктивни бюджети. 3% бюджетен недостиг не са самоцел. Нашата стопанска система може да не генерира огромни дефицити и по едно и също време с това да се прави европейска обществена политика ", сподели министърът на финансите Асен Василев.

Дефицитът на касова основа е 0,8%, а в това време инфлацията се приближава до средноеврпепйските индикатори, добави той.

Василев сподели, че чака наклонността на спад в цените на храните да продължи и в случай че не стане някакъв случай в АЕЦ " Запорожие ", до есента цените напълно да се нормализрат.

В края на март имаше недостиг от 1,2 милиарда лв., а в края на юни сме на остатък от 200 млн. лв.. Това значи, че сме събрали с 1,4 милиарда лв. повече, уточни финансовият министър.

По думите му това се дължи главно по-високата събираемост от компаниите.

Другото, което направихме, е, че свързахме цялата база на Национална агенция за приходите, тъй че докладите не се виждат един път годишно, а всеки месец, добави в предаването " 120 минути " по БТВ Асен Василев.

Той заяви, че от 1 януари 2024 година минималната работна заплата ще бъде увеличена и ще стане 50% от междинната работна заплата. От следващата година е заложено ново нарастване на пенсиите по швейцарското предписание, разгласи Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР