„Европа е най-големият консуматор на кокаин. А на седмица се

...
„Европа е най-големият консуматор на кокаин. А на седмица се
Коментари Харесай

Стефан Бакалов: Европа е най-големият консуматор на кокаин

„ Европа е най-големият потребител на кокаин. А на седмица се задържат към 7 тона от опиата в Атлантическия океан. “ Това сподели в ефира началникът на отдел „ Борба с наркотрафика “ в „ Митница София “ Стефан Бакалов в ефира на БТВ.

Той добави и че хванатите 500 кг от опиата в български транспортен съд не са предопределени за нашия пазар.

„ Източникът на кокаин са няколко страни. В последните две години има изместване на трансатлантическия трафик към Европа по две посоки. Доскоро най-вече източник на кокаин бяха Колумбия и Венецуела, само че в последните две години има голямо изместване - от Еквадор и Панама за Европа “, сподели Бакалов.

Според него няма по какъв начин целият екипаж на българския транспортен съд да е знаел, че има половин звук кокаин на него.

„ Става дума за конфиденциалност, става дума за преместване на опиати, обезпечени от другите групировки. А това, че към пратките е бил прикован GPS, не е оригиналност. Това се прави от дълго време “, изясни началникът на отдел „ Борба с наркотрафика “ в „ Митница София “.

Той разяснява и каква дрога у нас се трафикира най-вече.

Става дума за марихуана. С нея се злоупотребява и най-масово. Тенденция сега пък е да се пушат вейпове с известно количество канабидиол в тях, сподели специалистът.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР