Европа бе най-големият клиент на глобалния пазар на втечнен природен

...
Европа бе най-големият клиент на глобалния пазар на втечнен природен
Коментари Харесай

Европа оглави класацията на вносителите на втечнен газ

Европа бе най-големият клиент на световния пазар на полутечен природен газ през 2022 година, като районът внасяше доста по-големи количества от конкурентните купувачи в устрема си да понижи доставките на съветски газ. В предходни години Европейски Съюз изоставаше от Япония и Китай във връзка с вноса на полутечен природен газ, само че Русия „ въоръжи “ силата си след нахлуването в Украйна и принуди Блока да търси различни доставки на гориво.

С потребността на Европа да внася по-големи размери, с цел да запълни своите уреди за предпазване през 2023 година, световният пазар на LNG ще остане стегнат, което евентуално ще увеличи цените за потребителите на газ по целия свят.

Когато цената се увеличи в Европа, Азия би трябвало (да усили сумата, която плаща) надлежно, с цел да може да се конкурира за привличане на LNG товари “, показва пред Financial Times старши LNG анализатор в Refinitiv. „ Европа се трансформира в премиум пазар. “

Държавите от Европейски Съюз са внесли 101 млн. т полутечен природен газ през 2022 година, 58% повече по отношение на миналата година, демонстрират данни на Refinitiv. Блокът съставлява към една четвърт от международния импорт на LNG през интервала.

Стремежът на Европа беше подкрепят от намаляването на търсенето в Китай. Стриктната политика на Пекин за нулев Коронавирус докара до закъснение на стопанската система и понижено търсене на сила през 2022 година

Вносът на LNG в Китай през 2022 година възлиза на 64.5 млн. т, до момента в който през 2021 година страната бе най-големият вносител в международен мащаб със 79 млн. т. Страната също по този начин реекспортира малко остатък от полутечен природен газ за Европа тази година, което оказа помощ за попълване на газовите складове на Блока.

Вносът на LNG на Европейски Съюз предходната година се равнява на 137 милиарда куб. м природен газ, покрай почти 140 млн. куб. м тръбопроводен газ, получен от Русия през 2021 година Анализаторите обаче предизвестяват, че Европа ще би трябвало да внася повече LNG през 2023 година, защото Москва реши да спре доставките.

Междувременно Китай също отстрани разпоредбите си за нулев Коронавирус, което анализаторите чакат да докара до възкръсване на търсенето на LNG – въпреки и не до същото равнище като през 2021 година, защото Пекин разпростра големи количества възобновима сила и построява вътрешните си доставки на газ.

Втечненият газ в този момент съставлява към 35% от доставките на газ в Европа, по отношение на дял от 20% предходната година, съгласно данни на мозъчния концерн Bruegel.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинlng полутечен газ полутечен природен газ Европа доставки на газ импорт ПоследниНай-четениЕнергетика 20 Европа оглави класацията на вносителите на полутечен газ Политика 360 Христо Иванов прикани ГЕРБ и Политическа партия да се договорят за кабинет Digital 1004 Мъск „ заведе “ повече от милион души в Mastodon Бюджет и финанси 236 Данъчна независимост без бюджет и фискална рамка Компании 10386 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Хай-тек 9180 6G може да употребява хората като източник на сила Компании 6522 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Бюджет и финанси 4589 България e третият максимален експортьор на ски и сноуборд в Европейски Съюз Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР