Еврокомисията ще огласи годишните си доклади за върховенството на закона

...
Еврокомисията ще огласи годишните си доклади за върховенството на закона
Коментари Харесай

Новият доклад на ЕК: Какво пише в него за върховенството на закона в България?

Еврокомисията ще огласи годишните си отчети за върховенството на закона и положението на правовата страна във всички 27 страни членки в сряда.
Очакванията са да са проследени и последните събития и промени у нас до този миг. Европейска комисия не дава положителни или неприятни оценки, тя се основава на текста си от преди година и споделя какво е свършено и какво не е.

Той би трябвало да довърши мандата на Мария Габриел

Миналия юли Брюксел подчертава върху уговорките ни, поети по Плана за възобновяване, които са изискване за приемане на пари: промени в правосъдната система, отчетност и наказателна отговорност на основния прокурор и неговите заместници, неоправдателни присъди за корупция по високите етажи на властта.
Има и една специфичност. Преди да стартира да написа отчети за всички страни в Съюза, Европейска комисия годишно следеше България и Румъния в границите на Механизма за съдействие и инспекция.

Те са в региона на битката с изпирането на пари, качеството на въздуха, битката с измамите и морския превоз

През 2019 година Докладите за България по този Механизъм отпаднаха, а за Румъния продължиха. През декември предходната година обаче Нидерландия ни спря нас, а не Румъния за Шенген, поради този Механизъм. Т.е. би било значимо, в случай че на следващия ден Брюксел съответно уточни има ли или към този момент няма подобен.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР