Еврокомисията официално поиска отговор от Facebook относно скандала с изтичането

...
Еврокомисията официално поиска отговор от Facebook относно скандала с изтичането
Коментари Харесай

ЕС даде две седмици на Facebook, за да разясни скандала с изтичането на данни

Еврокомисията публично изиска отговор от Фейсбук по отношение на абсурда с приключването на персоналните данни на потребителите.
Reuters заяви, че еврокомисарят от Чехия Вера Юрова е изпратила публично писмо до основния операционен шеф на Фейсбук Шерил Сандбърг. В писмото, Юрова се интересува, дали разгорелият се скандал визира по някакъв метод страните и жителите на Европейския съюз.

Еврокомисарят пита, може ли обществената мрежа Фейсбук да бъде сигурна, че тази обстановка няма да се повтори. Европейски Съюз желае отговорите на тези въпроси да бъдат показани в границите на две седмици.

Скандалът с Фейсбук и Cambridge Analytica породи няколко месеца преди да влезе в действие новото законодателство на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни. Според новия закон, фирмите, направили нарушаване от сходен жанр, могат да бъда санкционирани с до 4% от техния световен приход.

Фейсбук е в недружелюбност от всички, откакто се обясни, че английската аналитична компания Cambridge Analytica е злоупотребявала с големите размери данни, получени от Фейсбук, с цел да помогне на разнообразни политици да реализират победа в изборите. Към сегашен ден се смята, че Cambridge Analytica е повлияла при избора на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и на Brexit акцията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР