Еврокомисарят за разширяването Оливер Вархеи поиска от Република Северна Македония

...
Еврокомисарят за разширяването Оливер Вархеи поиска от Република Северна Македония
Коментари Харесай

ЕК към Скопие: Разберете загрижеността на София

Еврокомисарят за разширението Оливер Вархеи изиска от Република Северна Македония да постави спомагателни старания и да разбере загрижеността на България, с цел да се откри решение, задоволително и за двете страни, оповестява македонският уебсайт „ Сакам да кажам “, съобщи БНР.

Вархеи сподели на вчерашното съвещание на комисията по външната политика на Европейския парламент, че това е „ въпрос на политическа воля, ангажиране и решителност “ и изрази подготвеност от страна на Европейската комисия да помогне за намирането на решение. Еврокомисарят предизвести, че все по-малък е шансът Република Северна Македония и Албания да стартират договарянията за присъединение с Европейски Съюз тази година.

В оповестен през днешния ден разбор на изданието „ Политико “ във връзка една година от работата на Европейска комисия под управлението на Урсула фон дер Лайен се споделя, че доста дипломати упрекват Вархеи, че е доста мек към София по въпроса за българската обсада на Македония. Все отново множеството считат, че основният проблем е, че Европейската национална партия не е задоволително твърда към Бойко Борисов, чиято партия ГЕРБ е член на ЕНП, написа македонският уебсайт, като цитира „ Политико “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР