Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс каза, че активитие на олигарсите

...
Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс каза, че активитие на олигарсите
Коментари Харесай

Печалбите от запорираното в ЕС руско имущество ще достигнат €50 млрд. до 2027 г.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс сподели, че активитие на олигарсите - към 25 милиарда евро, могат да бъдат отнети при дефинира условия
До 2027 година облагите от запорираното съветско имущество в Европейски Съюз поради войната в Украйна ще доближат 50 милиарда евро, заяви във вторник еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс, представен от сътрудник на Българска телеграфна агенция. Комисарят изрази вяра, че образецът на Белгия, която насочи тези средства в интерес на украинската страна, да бъде последван и от други страни в Европейски Съюз.

Белгия държи главната част от запорираното съветско имущество и тази година ще даде на Украйна 1,7 милиарда евро, посочи белгийският министър на правораздаването Пол ван Тихелт след съвещание на своите сътрудници от Европейски Съюз в Брюксел, провело се във вторник. Той означи, че част от тези средства ще послужат за обезпечаване на муниции за украинските въоръжени сили.

Запорираното съветско имущество в Европейски Съюз е два типа - частно, на съветски олигарси, възлизащо на към 25 милиарда евро, и запаси на Руската централна банка, разясни Рейндерс. По неговите думи при избрани условия частните средства може да бъдат отнети, да вземем за пример при опити за заобикаляне на глобите на Европейски Съюз.

Запасите на Руската централна банка, държани в Европейски Съюз, са към 208 милиарда евро. Обичайно приходите от облагането на тези средства постъпват в националния бюджет, добави еврокомисарят. Рейндерс изрази очакване в идващите седмици да има съглашение на европейско ниво по въпроса за потреблението на приходите от налозите върху запасите на Руската централна банка. По неговите думи по-нататък следва решение по какъв начин да се постъпи със самите запаси (главниците на средствата), държани в Европейски Съюз от Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР