Еврохолд България и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)

...
Еврохолд България и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР)
Коментари Харесай

ЕБВР взема дял от застрахователния бизнес на Еврохолд

" Еврохолд България " и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) са пред сключване на дефинитивно съглашение за влизане на финансовата институция като акционер в сдружението " Евроинс Иншурънс Груп " АД (EИГ), което сплотява застрахователния бизнес на групата.

Сделката за миноритарния дял против инвестиция до 30 млн. евро към този момент е утвърдена на всички корпоративни равнища и от двете страни, остава да се парафира и да се пристъпи към осъществяването на постигнатите договореност, оповестиха от " Еврохолд " в петък.

Вложението на Европейска банка за възстановяване и развитие в " Евроинс Иншурънс Груп " (ЕИГ) ще влезе като нарастване капитала на застрахователната група като " Еврохолд " също ще взе участие в процедурата с спомагателни до 12 млн. евро. В известието на " Еврохолд " не се показва след тази интервенция какво ще е разпределението на капитала.

Според финансовия доклад на ЕИГ за 2020 година в активите му са застрахователни сдружения в Румъния, Русия, Гърция, Грузия, Беларус, Украйна и Северна Македония. Мажоритарен акционер с 95.95 на 100 е " Еврохолд ", останалите 4.05 % са на " Басилдон холдинг ". За предходната година застрахователната група регистрира 23% растеж на премийния доход от 847.7 млн. лева на 914.4 млн. лева, само че все пак та регистрира загуба от 28 млн. лева при 16 млн. лева облага година по-рано.

ЕИГ ще употребява набраните посредством повдигането на капитала и присъединяване на Европейска банка за възстановяване и развитие средства най-вече за развиване и напредък на най-голямото си дъщерно сдружение " Евроинс Румъния ", както и за подсилване на пазарните позиции на холдинга в Югоизточна Европа, добавя се в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР