Евродепутатите в комисията по граждански свободи одобриха мандата за преговори

...
Евродепутатите в комисията по граждански свободи одобриха мандата за преговори
Коментари Харесай

Евродепутатите приеха нови правила за санкциите на ЕС

Евродепутатите в комисията по цивилен свободи утвърдиха мандата за договаряния по отношение на нарушаванията и заобикалянето на глобите на Европейски Съюз, с 36 гласа " за ", двама " срещу " и двама " въздържал се ". Целта на законодателството е да подсигурява еднообразно използване на глобите във всички държави-членки посредством определение на нарушаванията и въвеждане на минимални санкции.

Санкциите на Европейски Съюз включват заледяване на средства и активи, забрани за пътешестване, оръжейно ембарго и ограничавания в бизнес секторите. Предложението за законодателство дефинира нарушаванията като незамразяване на средства или нарушение на възбраните за пътешестване, както и подписване на покупко-продажби с държавни субекти, които са обект на наказания.

Заобикалянето на глобите също ще бъде наказуемо, като включва практики като укриване или прекачване на замразени средства, скриване на същинската благосъстоятелност на имущество и незадоволително даване на информация. Евродепутатите допълниха листата с действия, които се смятат за заобикаляне.

Предложението планува нарушаванията и обхода на глобите да бъдат наказуеми като закононарушения с отнемане от независимост до пет години и санкции до   10 милиона евро. Компаниите, които нарушават или обхождат глобите, би трябвало да бъдат изключени от публичните търгове. Максималната санкция, която фирмите ще заплащат, е до 15% от годишния им оборот . Допълнителни утежняващи условия включват военни закононарушения и възпрепятстване на следствия.

С лед гласуването, докладчикът София Хелена съобщи: " Санкциите имат влияние единствено когато се ползват прецизно и отмерено в целия Европейски съюз. Толкова доста богати руснаци са в положение да продължат да живеят първокласния си метод на живот и фирмите вършат големи облаги, като нарушават и заобикалят глобите. Тази безотговорност би трябвало да спре незабавно. По време на договарянията Парламентът ще се стреми да хармонизира разпоредбите във допустимо най-голяма степен, с цел да предотврати извършването на покупки на конгреси от санкциониране на нарушителите. Разчитаме на Съвета да има същото равнище на упоритост. "

Евродепутатите също позволиха началото на междуинституционални договаряния с държавните управления на Европейски Съюз с 36 гласа " за ", двама " срещу " и двама " въздържал се ". След като бъде утвърден от целия парламент, той ще стане позицията на евродепутатите за диалозите по окончателния тип на законодателството.

Санкциите на Европейски Съюз са въведени против повече от 40 страни, като последните са наложени на Русия след нахлуването й в Украйна. Несъответствието в използването на глобите е подкопало тяхната успеваемост. Законодателството има за цел да сътвори основи за криминализиране на нарушаванията на глобите на Европейски Съюз във всички държави-членки.
 Германия одобри нова тактика по отношение на Китай
Германия одобри нова тактика по отношение на Китай

Германия се нуждае от Китай, само че и Пекин се нуждае от Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР