Евродепутатите от Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните

...
Евродепутатите от Интергрупата за хуманно отношение и опазване на животните
Коментари Харесай

Евродепутати призовават за задълбочено разследване заради случаи на жестокост към кучета в Благоевград

Евродепутатите от Интергрупата за хуманно отношение и запазване на животните упорстват за задълбочено следствие по отношение на тревожната информация за случаи на изключителна свирепост към кучета в общинския подслон за безстопанствени животни в Благоевград.

В писмо до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов от интергрупата на Европейския парламент приканват нарушителите да бъдат открити и подведени под отговорност. Препоръчва се следствието да обхване и ресурсите за построяването и поддръжката на приюта, тъй че „ да се реши дали са употребявани по предопределение, изключително в случай че е било отпуснато финансиране от Европейски Съюз ”.

„ Настояваме българските управляващи да подхващат всички нужни ограничения — превантивни, законодателни, административни и наказателни, с цел да спрат насилието над животни в страната ”, се акцентира още в писмото от интергрупата, чийто зам.-председател евродепутатът от ЕНП/ е измежду основателите за основаването на зоополиция у нас.

Скандалният случай в Благоевград, станал прочут преди няколко дни, докара до ареста на общински чиновници, за които има данни, че неведнъж са упоявали и малтретирали кучета от приюта и непозволено са ги извозвали до прилежащи общини, където са оставяни безпомощни и обречени на сигурна и мъчителна гибел.

Отчитайки получените сигнали, формираните към този момент досъдебни производства против длъжностни лица в Благоевград и правната уредба в България, която криминализира жестокостта против гръбначни животни, от интергрупата на Екологичен потенциал молят да се приложи цялата суровост на закона, с цел да се предотвратят сходни закононарушения в бъдеще. Евродепутатите чакат да бъдат осведомени за всички подхванати ограничения, както и за наложените наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР