Евродепутатите категорично осъждат ареста на Алексей Навални и призовават ЕС

...
Евродепутатите категорично осъждат ареста на Алексей Навални и призовават ЕС
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за допълнителни санкции срещу Русия

Евродепутатите изрично осъждат ареста на Алексей Навални и приканват Европейски Съюз да разшири глобите против съветски длъжностни лица, тъй че да обзет лицата, забъркани в ареста му, оповестиха от пресслужбата на Екологичен потенциал.

По време на спор с Върховния представител на Европейски Съюз Жозеп Борел във вторник следобяд евродепутатите приканиха съветските управляващи неотложно да освободят съветския опозиционен политик и деятел в битката с корупцията Алексей Навални, като подчертаха, че карцерът му и методът, по който се е случил той, са в очевидно несъгласие с интернационалното право и с съветската конституция.

Евродепутатите също по този начин желаят глобите на Европейски Съюз, които понастоящем се ползват по отношение на съветски длъжностни лица, виновни за отравянето на господин Навални, да бъдат разширени, тъй че да обзет лицата, забъркани в лишаването му от независимост. За всички тези цели Европейски Съюз не би трябвало да се колебае да употребява новия си световен режим на Европейски Съюз за наказания в региона на правата на индивида (EU Global Human Rights Sanctions Regime), подчертаха членовете на Екологичен потенциал.

Някои евродепутати също обявиха, че би трябвало да се направи доста повече, с цел да се търси ефикасна отговорност от Кремъл за нарушаванията на правата на индивида и за политизирането на съветската правосъдна система. Няколко от тях приканиха Европейски Съюз, и по-специално някои национални и районни държавни управления, да реализират прогрес по анулацията на оставащата работа по газопровода „ Северен поток 2 “ като средство за налагане на подобаващи стопански наказания против съветското държавно управление. Други обявиха, че съветският президент Владимир Путин наподобява се опасява да следва стъпките на беларуския деспот Александър Лукашенко и затова прави всичко допустимо, с цел да арестува критиците на режима.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР