Евродепутати поискаха да бъде гласувана резолюция, която да набележи конкретни

...
Евродепутати поискаха да бъде гласувана резолюция, която да набележи конкретни
Коментари Харесай

Евродепутатите искат мерки за борба с дезинформацията

Евродепутати желаеха да бъде гласувана резолюция, която да набележи съответни ограничения за битка с дезинформацията. Те означиха, че на последните избори има внезапно повишение на хакерските атаки.
„ Кибератаките се покачиха до невиждано ниво, като реализираха рисков достъп до нашите инфраструктура и данни. Ключови европейски правила за финансирането на политически партии от трети страни бяха нарушени “, съобщи евродепутатът от групата на социалистите и демократите Кати Пири, представена от БНР.

В същия звук бе и изказването на евродепутата от ЕНП Андрей Ковачев.

„ Ние не би трябвало да сме наивни и би трябвало ясно да осъзнаваме сериозността от опасността от трети страни. България е единствено една от страни, в които през 2015 година по време на последните локални избори, бяха атакувани уеб страниците на ЦИК и на други основни във връзка с изборите институции. В моята страна стотици анонимни уеб сайтове без ясна благосъстоятелност, организации, без ясно финансиране, хиляди подправени профили в обществените мрежи, водят координирана осведомителна война против Европейски Съюз, злоупотребяват с най-чувствителните за тематики за хората като вяра, обичаи и полезности. ", съобщи той.

Евродепутатът от „ Обнови Европа “ Паскал Дюран изиска да бъде призната възбрана за финансиране на европейски партии от непознати страни.

„ Знаем, че непознати сили, които не желаят Европейски Съюз да е добре, измежду които Русия, само че и други, са финансирали с 1 милиарда евро осведомителни детайли на политически партии и то на тези, които желаят да унищожат Общността и които се намират в извънредно дясната част на този полукръг - както от Италия, по този начин и от Франция и от други страни “.

Нека си дадем средствата, с цел да реагираме, прикани Дюран.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР