Евродепутатът Рихо Терас е член на Европейския парламент от 2020

...
Евродепутатът Рихо Терас е член на Европейския парламент от 2020
Коментари Харесай

Евродепутат от Естония: Немислимо е Путин да спечели войната

Евродепутатът Рихо Терас е член на Европейския парламент от 2020 година От 2011 година до 2018 година е пълководец на естонските отбранителни сили. Служил е в Мисия на НАТО за образование в Ирак като заместник-началник на щаба. В Екологичен потенциал е член на Делегацията за асоцииране на Украйна в Европейски Съюз.

" Аз не го изключвам (изпращането на войски на страни от НАТО в Украйна). Знам, че беше като провокация от френския президент Еманюел Макрон. Той знаеше, че казвайки това, канцлерът на германия Олаф Шолц ще отвърне, че е невероятно. Но в последна сметка би трябвало да спечелим тази война. Можете ли да си визиите, че в средата на Европа ще има 40-милионна доста богата страна, чиито запаси ще се ръководят от Владимир Путин за водене на война против Европа. Това е немислимо. Имаме десетки милиони бежанци. Ако погледнем какво се случва с хората, които са под контрола на съветската армия, ами те убиват почтени хора, случват се изнасилвания на деца и дами. Така е безусловно несъмнено, че ще има голям бежански поток към Европа и ще има доста ядосана 40-милионна нация. Ние би трябвало да спечелим тази война и Путин би трябвало да влезе в пандиза ", съобщи той пред бТВ.

" Украйна ще завоюва. Нямам никакви съмнения в това. Европейският съюз, имаме и 31 народи в НАТО и 24 народи, които споделят същото мнение. Всички дружно поддържаме Украйна. На първо място, Путин схваща само посредством мощ. Дипломацията ще е допустима единствено когато Украйна си върне всички изгубени територии. В противоположен случай войната няма да стигне до край. Виждаме Минските съглашения – изобщо не помогнаха. Това е при всеки замразен спор. Така е на границата сред Армения и Азербайджан. Дори Дейтънското спокойно съглашение на Балканите не реши казуса. Трябва да има явен завършек на войната и военните нарушители би трябвало да стигнат до пандиза ", уверен е Терас.

" Ако загубим в Украйна, империалистичните упоритости на Путин няма да спрат. Тогава ще би трябвало да изчисляваме опциите той да опита нещо друго и отвън рамките на Украйна. Както се е случвало и преди. Всеки път щом не е бил спиран. Пример е 1999 година в Чечня, избивайки хиляди хора и унищожавайки цялостен град до основи. Направи го в Грузия, направи го и в Украйна през 2014 година Всеки път, когато не го спрем, той отива още по-далеч. Днес обстановката е същата ", предвижда той.

" Убеден съм, че главният дирек за Путин са стандартите преди да стартира войната в Украйна. Едното беше, че съветският народ няма да се обърне против него. Това към момента е по този начин и руснаците го демонстрираха, като 87% гласоподаваха за него. Така застанаха зад убийствата, изнасилванията и всички тези престъпни действия. Според мен второто му съображение е, че НАТО няма да се намеси. И до момента това е реалност. Дори и да се приказва за допустима интервенция на НАТО в Украйна, разклаща този дирек. Другото очакване е, че Китай няма да се обърне против Русия. Но това няма да се случи единствено в случай че Русия не допре нуклеарните оръжия ", счита Терас.

" Няма да ни коства доста поддръжката за Украйна. Ще бъде доста по-скъпо, в случай че Украйна загуби. Това е сигурно. В естонското предложение към Еврокомисията сме пресметнали, че е задоволително всяка страна членка да отдели по 0,25% от Брутния вътрешен артикул, с цел да се отбранява Украйна. Това ще е 120 милиарда евро на година, което ще е задоволително, с цел да се завоюва войната против Русия. И това е единствено 0,25% от нашия Брутният вътрешен продукт. Всички 34 народи и останалите 21 народи имат Брутен вътрешен артикул с 47 пъти по-голям от този на Русия. Бюджета за защита на тези е 13 пъти повече от бюджета за защита на Русия. Ако желаеме, можем да спечелим тази война, разяснява специалистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР