Евродепутатът Пиерет Фофана съобщи днес в Европейския парламент, че е

...
Евродепутатът Пиерет Фофана съобщи днес в Европейския парламент, че е
Коментари Харесай

Евродепутатка съобщи, че е била малтретирана от белгийската полиция

Евродепутатът Пиерет Фофана заяви през днешния ден в Европейския парламент, че е била измъчвана от белгийски служители на реда на железопътна гара в Брюксел.

Фофана, която е от африкански генезис, жител на Германия и член на групата на Зелените, посочи, че е видяла през вчерашния ден деветима служители на реда да се отнасят зле на гарата с двама младежи от имигрантски генезис. Тя пробвала да направи фотография с телефона си и поради това била заобиколена от четирима от чиновниците на реда, които ѝ взели телефона и пробвали да я обискират.

По нейния роман служителите на реда не ѝ повярвали, че е евродепутат, макар че им показала всички вероятни документи. Фофана добави, че е внесла тъжба, а нощес е останала в постройката на Екологичен потенциал до изгрев слънце от боязън.

В началото на днешната сесия Екологичен потенциал резервира минута безмълвие в памет на жертвите на расизма и неоправданото принуждение. По-късно евродепутатите ще обсъдят тематиката в спор, отдаден на гибелта на Джордж Флойд в Съединени американски щати, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР