Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков каза, че вече е изпратил

...
Евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков каза, че вече е изпратил
Коментари Харесай

Слабаков: Банов е твърде плах

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Андрей Слабаков сподели, че към този момент е изпратил писмо до Боил Банов с ограниченията, които ползват страните от Европейски Съюз в културния отрасъл.

" Германците дават по 9000 евро на всички свободни актьори. Банов е прекомерно нерешителен. Трябва да бъде доста по-категоричен, задоволително време хората не работят, разчита се на някакви странни летни мероприятия ", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Според Андрей Слабаков бъдещето на културните институции е неразбираемо най-много поради страха на хората.

" Най-засегнатият бранш не е ресторантьорският. Хората дълго време няма да преодолеят страха от Ковид-19 и залите ще останат празни ", безапелационен бе Слабаков.

Евродепутатът е сигурен, че разхлабването на ограниченията за кината и театрите няма да се случи преди октомври. За това той е предложил на културната комисия в Европейски Съюз основаването на интернет платформа, която да поддържа всички актьори, в това число и художниците.

" Нужни са 650 милиона, с цел да проработи във всички страни членки на Европейски Съюз. Трябва да се вземат ограничения. Така хората на изкуството ще могат да си правят работата ", уточни той.

Андрей Слабаков сподели още, че ограниченията за финансова помощ на свободните актьори у нас са неработещи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР