Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в партньорство с Европейския институт

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в партньорство с Европейския институт
Коментари Харесай

Представиха наръчник за новите европейски програми

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в партньорство с Европейския институт показаха практическо управление за европейско финансиране. То съдържа информация и препоръки за кандидатстване за европейските фондове и стратегии 2021 – 2027. Целта на наръчника е да подкрепи и улесни достъпа до европейско финансиране на жителите, институциите и бизнеса в България.

По време на представянето на управлението беше проведена полемика за пробемите пред европейското участие на България, в която участваха Владимир Кисьов, Председател на УС на фондация Европейски институт, Любов Панайотова, шеф на Европейския институт, доцент Харалан Александров, обществен антрополог, проф. Огнян Минчев, шеф на Института за районни и интернационалните проучвания и Левон Хампарцумян, финансист и ръководител на БФБЛ.

В откриването Ева Майдел сложи въпроса за европейските цели на България. " Възходът на Възраждане не идва инцидентно. Той идва на опразненото поле: неналичието на европейски диалог в България, неналичието на европейски цели, които да се опишат на жителите, неналичието на свързването на България и нейното развиване с процесите в Европа “, сподели тя.

Европейски Съюз е трансформирал България, само че ние не приказваме за това, сподели проф. Огнян Минчев. " Изоставихме тематиката България в Европейски Съюз и позволихме да навлязат странни възгледи. Националният интерес беше пояснен като в опълчване на европейския, само че в България има безмълвно болшинство, което счита, че българската еднаквост е част от европейската “, сподели той.

Според Левон Хампарцумян с цел да имаме вложения, би трябвало да имаме предсказуема среда, ясна геополитическа ориентировка и без странни референдуми. Всички тези неща са ключове са планувани стратегически вложения.

Харалан Александров подчертава, че забавянето на европейските средства прави по този начин, че общините буксуват и са доста обезпокоени, че няма да могат да осъществят витално значими услуги за своите жители.

Наръчникът за европейско финансиране се популяризира гратис и може да бъде свален от ТУК . Пълен запис на събитието и полемиката е разполагаем ТУК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР