Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев се включи в дебата Ескалацията

...
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев се включи в дебата Ескалацията
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Поведението на кабинета Петков към Украйна беше срамно!

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев се включи в дебата " Ескалацията на нападателната война на Русия против Украйна " в Екологичен потенциал.

" Украйна се бори безстрашно против съветската експанзия към този момент 223 дни от началото на новия стадий на войната от 24 февруари. Да не забравяме, че войната против Украйна стартира още 2014 година.

 

Украинските жители, без значение от етническия им генезис, пазят самоотвержено своята страна. Всички упования на агресора в Кремъл за бърза победа не се сбъдват.

 

Контраофанзивата на Украйна принуди Путин да прибегне до безумни стъпки, потъпквайки обикновени интернационалните и морални правила, да анексира нелегално територии на прилежаща суверенна и самостоятелна страна с приети от Организация на обединените нации граници и обезпечени такива с Будапещенския меморандум от самата Руска федерация такива. Играта с атомната карта съставлява поредна безотговорна ескалация на напрежение и шантаж ", съобщи Ковачев.

" Европейски Съюз и страните членки са длъжни да продължат с солидна поддръжка - военна, финансова, разследваща, икономическа, инфраструктурна, здравна, филантропична за Украйна.

Желанието на Украйна за участие в НАТО би трябвало да бъде почетено! Срамно беше държанието на бившето българско държавно управление на Петков, което не поддържа изпращането на военна техника за Украйна. Колеги от ляво, това беше направено в интерес на вашата партия. Тъжно е, че България не се причисли и към позицията на Централно и Източно европейските страни по тематиката Украйна и НАТО, макар, че голямо болшинство от българите гласоподаваха за проевропейски партии на изборите в неделя.

 

България има потребност в този момент от устойчиво проевропейско държавно управление и ръководство. Като първа политическа мощ ние от ГЕРБ ще подсигуряваме и ще създадем всичко допустимо това да се случи, и България още веднъж да е предвидим сътрудник в Европейски Съюз и НАТО! Да възстановим стопанската система и финансите и подсигуряваме енергийната ни сигурност в интерес на българските жители.
Европейски Съюз има потребност от единение пред тази невиждана експанзия. Всяка страна член е значима. Заедно, единни ще успеем - разединени ще се провалим! ", сподели още евродепутатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР