Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев заяви в предаването Лице в

...
Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев заяви в предаването Лице в
Коментари Харесай

Емил Радев: От 1 януари до 5 март са ни върнали 68 човека от Австрия по Дъблинското споразумение

Евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ, че пактът за миграция и леговище ще се отрази позитивно на България.

" Това са пет регламента, които влизат в пакта за убежището и миграцията. Единият ще размени Дъблинския правилник и разпоредбите, по които ни връщат мигранти сега. Пактът дава доста повече инструментариум да се оправяме с незаконната миграция. Ще бъдат подложени на скрининг влизащите изключително от страни като Пакистан, Индия, Бангладеш, Мароко, Тунис, Египет. Страни, където се допуска, че това са стопански мигранти. Всичките тези хора ще им се смъкват отпечатъци, биометрични данни, с цел да може в случай че тук им се откаже леговище да отидат в друга страна членка. Ще има по-бърза процедура, не с месеци да се бави тя. Ще има описи на сигурните трети страни - в случай че идват от страни като Турция, Тунис и други, в които няма война, не могат да получат право на леговище в Европейски Съюз. Те са стопански мигранти и не подлежат на право на леговище в Европейски Съюз и би трябвало да бъдат върнати ", сподели той.

Той удостовери, че с цел да влезе в действие този пакт би трябвало да минат няколко години, с цел да се трансформира той в настоящ. Дотогава ще работят дъблинските съглашения.

" По какво се разграничават? Ами примерно, че няма по какъв начин да ни връщат тези, които са минали през България и са отпътували нататък. Ние сме външна граница. Ще обработваме тези молби и ще връщаме тези, които нямат право. Тези, които имат право, ще им даваме право на леговище. Дали ли сме им право на леговище, те могат да се движат свободно из целия Европейския съюз. Обаче в случай че са регистрирани тук и са отпътували, оттова нататък те няма да имат право да желаят леговище примерно както в този момент желаят в Австрия ", разясни той.

" От 1 януари до 5 март са ни върнали 68 индивида от Австрия по Дъблинското съглашение. Това не е повече в сравнение с в предишни години. Долу-горе е все толкоз. 

Правозащитните организации са доста значими, те се борят за правата на тези хора. Но да пускаме безотговорно, без да ги ревизираме, да им даваме на всички убежища, бе да значение дали идват от сигурна страна, няма по какъв начин да се съгласим. Затова външните граници би трябвало да се пазят доста добре. България е доста добре оценена, вършим всичко както би трябвало. България възпира незаконното прекосяване на българо-турската граница ", разясни още Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР