Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев излезе с предложение да се

...
Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев излезе с предложение да се
Коментари Харесай

Евродепутат иска нови имена за Велинград и градове с комунис...

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев излезе с предложение да се сменят имената на всички улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, измежду които е и Велинград. Политикът упорства сътрудниците му " оптимално бързо " да изготвят план за такова решение.

Обръщението си българският представител в Европарламента е направил в формалното си страница във Facebook. Ковачев напомня, че през февруари общински съветници от " Демократична България " са предложили да се демонтира и реалокира паметникът на Съветската войска в София.

Ето какво гласи апелът без интервенция:

" През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за разглобяване и пренасяне на тъй наречените " монумент на Съветската войска " в Столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили концепцията, само че са се въздържали при гласуването с претекстове, че предлагането не е било добре квалифицирано, стимулирано и дефинирано. Тъй като постоянно съм изразявал намерено моята позиция по тематиката,
приканвам сътрудниците - общински съветници на ГЕРБ да формулират, приготвят, внесат и гласоподават предлагането и да се постави завършек на тази тематика! Не може монумент в възхвала на една окупаторска войска и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с принуждение един незаконен режим, да заема централно място в Столицата ни!
Призовавам, също по този начин, сътрудниците от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, оптимално бързо план за решение за унищожаване на всички комунистически монументи и знаци, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други.
Не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други сходни.
Мнозина ще кажат, за какво не го направихте до в този момент? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и Съюз на демократичните сили на Иван Костов, или Национална движение „Симеон Втори" на Царя?
По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай! Нека през днешния ден имаме смелостта да приключим прехода и да се разделим един път за постоянно със знаците на комунизма!
Иска ми се да имам вяра, че една такава концепция през днешния ден би получила нужната поддръжка в Парламента. Иска ми се да имам вяра че " Има Такъв Народ " няма да кажат още веднъж, че и на това не му е пристигнало времето. Иска ми се да имам вяра, че " Демократична България " в омразата си против ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на Българска социалистическа партия, каквото изискване към този момент им сложи през вчерашния ден Корнелия Нинова. Иска ми се да имам вяра, че при " Изправи се! Мутри вън ", с изключение на някогашни членове на БСП/БКП има и някой различен демократ.
Иска ми се да имам вяра и че Движение за права и свободи, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и измежду главните жертви на комунистическия режим.
Иска ми се да имам вяра!
Политическа партия 1:
Малко конкретизиране с цел да разсея една голяма илюзия. Ако инцидентно живеете на улица " Георги Димитров " и в случай че на следващия ден името на Вашата улица бъде заменена, не се тормозете! Няма да имате потребност да сменяте Вашите персонални документи! Те ще си останат да важат до тяхното приключване.
Политическа партия 2:
Вече би трябвало да се докара до дъно. Последният опит през 2016 година стигна единствено до приемане на първо четене ".

Политикът ползва и медийна обява от 2016 година, когато депутатите са дали своят вот на първо четене слагането на комунистически монументи, статуи, надписи и фотоси на обществени места да се санкционира с санкция сред 200 и 2000 лева и те незабавно да бъдат премахвани. Промяната е част от Закона за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен, споделя се още в известието. Вносители са били народните представители Методи Андреев, Петър Славов, Мартин Димитров и Вили Лилков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР