Евродепутатът Мари Кристин-Вержиа от групата на Европейската обединена левица, изрази

...
Евродепутатът Мари Кристин-Вержиа от групата на Европейската обединена левица, изрази
Коментари Харесай

Мари Кристин-Вержиа: Граничният режим между България и Турция се облекчава по време на туристическия сезон

Евродепутатът Мари Кристин-Вержиа от групата на Европейската обединена левица, изрази терзание от обстоятелството, че граничният режим сред България и Турция се облекчава по време на туристическия сезон. Пред " Хоризонт " тя изрази опасения, че това може да помогне на терористи да навлязат в Европейски Съюз тъкмо в подобен интервал:
Намирам за любопитно, че някой се пробва да облекчи контрола в миг, в който има солиден приток на хора. Казват ни неща за незаконната имиграция, които не се ползват при значимо напредване на туристи. Това не ми наподобява обикновено. По принцип, главното безпокойствие по границите е за незаконната имиграция, само че за мен, може би тъй като съм французойка, това е битката против тероризма. А когато има важен приток на хората, тогава и терористите се пробват да преминат границата по-лесно. Затова си задавам въпроса за тези облекчения точно през този интервал.
Мари-Кристин Вержиа е оглавявала задача в България, която да ревизира степента на съдействието сред българските управляващи и Фронтекс и е посетила граничния пункт " Капитан Андреево ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР