Евродепутатът Елена Йончева също се включи в искането на оставка

...
Евродепутатът Елена Йончева също се включи в искането на оставка
Коментари Харесай

Йончева: Да не допускаме БСП да изпадне от активната политика, Нинова трябва да подаде оставка

Евродепутатът Елена Йончева също се включи в настояването на оставка на Корнелия Нинова и поемането на отговорност от алената лидерка.

„ Левите хора имаме дълг – не би трябвало да позволяваме Българска социалистическа партия да изпадне от дейната политика. Левицата би трябвало да е в първите редици на смяната в България. С Корнелия Нинова отпред на Българска социалистическа партия към този момент е изцяло ясно, че това не може да се случи “, това споделя Йончева, представена в

Тя съобщи, че не е нужно някой да слага въпроса с отдръпването, тъй като това е въпрос на морал.

„ Председателят на партията съобщи, че въпросът за оставката ѝ не е поставян след изборите на 14 ноември. Днес аз го слагам. Поражението е тежко и гласоподавателите ни го споделиха три пъти. Единственото вярно решение е оставка на водача - и не, не е належащо някой категорично да я желае. Моралният компас на всеки виновен политик постанова оставката да бъде дадена - по лична самодейност “, изяснява евродепутатът.

„ Резултатите на Българска социалистическа партия демонстрират – за трети път в последната година, че доверието в управлението от ден на ден спада. След като на 11 юли 2021 година партията получи близо 370 000 гласа, упованията бяха, че няма по какъв начин да стане по-зле. В неделя, 14 ноември, се видя, че има – обрисува се поддръжка от по-малко от 200 000 души.

Няма водач на европейска партия, който при сходен разрушителен резултат, да не си подаде оставката “, сподели Елена Йончева.

„ Левите хора в България не заслужават сходно унизително отношение. Сигурна съм, че левицата може да е първа политическа мощ. Фактът, че президентът Румен Радев е подсилен толкоз изрично за втори мандат демонстрира това “, разяснява още тя.

Елена Йончева уточни, че социалдемократите са в напредък в цяла Европа. В България Корнелия Нинова трансформира левицата в консервативна партия, близка до националистите и позволи секрети, а и не толкоз секрети, сговори с ГЕРБ. В нейно лице никой не припознава смяната, сподели тя.

„ Може би тези дни изтича последният късмет да запазим опцията партията още веднъж да е мощна, водеща и европейска “, сподели още Елена Йончева. Според нея е време тишината в Българска социалистическа партия да бъде нарушена – „ да се върнем там, където ни е силата - в открития спор, в сериозното мислене, в обществените политики и прогресивните решения “. Не можем да отлагаме най-важния диалог - този за дълбоката рецесия на водачеството, за неналичието на същински леви хрумвания, за невъзможността да въодушевяваме гласоподавателите и да намираме решения на проблемите. Няма по какъв начин да реформираме страната, в случай че не можем да реформираме партията си. Лявото в България има капацитета да бъде водеща политическа мощ. И ще бъде “, уверена е Елена Йончева.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР