Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) ще представи първата социална мрежа за

...
Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) ще представи първата социална мрежа за
Коментари Харесай

Андрей Новаков представя нова платформа срещу обезлюдяването на селата

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) ще показа първата обществена мрежа за села и градове, ориентирана против обезлюдяването. Платформата е наречена „ Selovoditel ” и цели да показа самостоятелните преимущества на всяко обитаемо място, с които то би било атрактивно и неповторимо измежду останалите. Тя ще бъде показана през днешния ден от 18:00 часа в зала „ Славейков “ на Френския институт на площад „ Славейков “ № 3 в София.

Всеки, който би желал да поддържа село или град в България, да го разпространява като дестинация за туризъм, бизнес или умерено място за живот, може да направи няколко фотоси и да ги качи в платформата с информация за обитаемото място. Тази информация ще бъде преведена и промотирана посредством рекламна акция в Европа и Съединени американски щати.

Платформата е част от самодейността за битка с обезлюдяването на избрани региони в Европейски Съюз, която Новаков предложи в края на предходната година.

В изявление за „ Преди всички “ евродепутатът означи:

„ Имаме села с голям капацитет както за вложители, по този начин и за младежите, които могат да работят от компютъра си. Можете да употребявате платформата, с цел да ревизирате всичко, което ви интересува за обещано обитаемо място. Бих желал самодейността да се трансформира в идея, на която всеки може да помогне. Разчитаме на всички българи по света, а също и на чужденци, които намират у нас вид да продължат живота си на по-спокойно място “.

В платформата има и секция „ Любопитно “, в която всеки може да напише своите усещания. Новаков даде образци на извънредно забавни забележителности, които никой не е предполагал, че имаме.

„ Трябва да ги създадем известни, само че и да изградим подобаваща инфраструктура. Добрата съгласуваност е основна “, акцентира евродепутатът.

„ С дребни крачки ще стартираме огромната смяна, с която да възродим българското село “, сподели още Андрей Новаков. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР