Евродепутат от БСП Елена Йончева спечели окончателно делото за клевета,

...
Евродепутат от БСП Елена Йончева спечели окончателно делото за клевета,
Коментари Харесай

Окончателно! Йончева спечели делото за клевета срещу Бойко Борисов

Евродепутат от Българска социалистическа партия Елена Йончева завоюва дефинитивно делото за клюка, което заведе против премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е наказан за заплати на Йончева 5000 лева обезщетение за неимуществени вреди, които е предизвикал със свое обществено изявление по време на предизборната акция през 2017 година
" Ще ли сте сполучливи публицисти вие, в случай че по няколко милиона страната ви заплаща за едно изявление взето? Питам: Ако за изявление страната България, през една от централите си, заплаща на журналистка за изявленията в чужбина по няколко милиона струвайки, които дори нашето държавно управление беше насила от предходното да доплати " и " бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – министър председател тогава ", сподели Борисов, а думите му доведоха до гражданско дело, което Йончева завоюва на три инстанции.

Решението на Софийския градски съд е в действие, откакто на 6 януари Върховният касационен съд (ВКС) е отхвърлил като неприемлива касационната тъжба на Борисов и ГЕРБ. Окончателното изговаряне на състав на Върховен касационен съд с ръководител Емил Томов и членове Драгомир Драгнев и Геновева Николаева не предстои на обжалване или митинг, написа още Дневник.

През 2018 година на първа инстанция Софийският областен съд реши, че министър председателят Борисов и партия ГЕРБ би трябвало солидарно да изплатят на Йончева 5000 лева поради погрешни и оскърбителен изказвания по неин адрес. Първоначалният иск на Йончева бе за 20 хиляди лева, само че цялостният му размер бе отритнат и от СРС, и от втората инстанция - Софийския градски съд.

На първа инстанция съдът одобри, че сумата би трябвало да бъде платена солидарно от Борисов и от политическа партия ГЕРБ, само че градският съд анулира отчасти това решение и постанови, че ГЕРБ не може да носи отговорност в тази ситуация.

И Йончева, и Борисов апелираха решението пред Върховния касационен съд. Магистратите отхвърлят както възраженията на премиера против решението, по този начин и тези на Йончева, която счита, че отговорност би трябвало да носи и политическа партия ГЕРБ. Според правосъдния състав " отхвърлянето на желае против политическата партия като ответник по чл.х49 Закон за задълженията и договорите в тази ситуация се отклонява от здравия разсъдък ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР