Еврейската общност в България се събира за молитва за мирно

...
Еврейската общност в България се събира за молитва за мирно
Коментари Харесай

Молитва за мир: Еврейската общност у нас и висши държавници се събират в Синагогата

Еврейската общественост в България се събира за молитва за спокойно решение на спора сред Израел и „ Хамас “ . Президентът Румен Радев, ръководителят на националното заседание росен Желязков, както и други висши държавници също ще се включат в нея. Т еса поканени от посланика на Израел у нас.

Мерките за сигурност към Синагогата в центъра на София са извънредно съществени. Ден след офанзивите против Израел българският контратерористичен щаб при премиера разгласи код „ Жълто “ за нараснал риск за опасност по отношение на обекти, свързани с Израел, в това число Синагогата.

Облаци над анклава пречели на разследващите дронове

Организацията на евреите в България „ Шалом “ прикани „ дружно да почетем паметта на жертвите на невижданата офанзива против Израел предходната събота и дружно да се помолим за мир “.

„ Днешното събитие е под мотото „ Мир за Израел “. Мирът е вероятен единствено и само, когато терористични организации като „ Хамас “ бъдат унищожени. Ние би трябвало да се молим евреи и араби да живеят в мир. Това е знак за безусловната поддръжка на институциите и страната към народа на Израел. Тази година означаваме 80 години от повдига на българския народ, който оказва помощ на братята си от Израел. Както тогава, по този начин и през днешния ден българският народ остава неотстъпчив в поддръжката си “, съобщи преди молитвата проф. Александър Оскар.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР