Евгени Илиев e диабетик и инвалид по болест. От месец

...
Евгени Илиев e диабетик и инвалид по болест. От месец
Коментари Харесай

Инвалид живее в кола, изгонен от общинско жилище

Евгени Илиев e диабетик и неработоспособен по болест. От месец май обаче живее в кола, подарена му от комшия, откакто е изпъден от общинското си жилище в София. От информация, дадена от общината в столичния квартал „ Дружба” излиза наяве, че Евгени не е плащал наем от 10 години и дължи съвсем 12 хиляди лв.. Също по този начин не стопанисвал дома си добре. Въпреки това неведнъж са давали опция на мъжа да погаси отговорностите, а обществените нееднократно са му предложили помощ, оповестява bTV.

Евгени е безапелационен, че не желае да живее в обществен дом и тук не пречи на никого. „ Където и да решат да ми дадат апартамент, аз би трябвало да пълзя по стълбите до асансьора, с цел да се кача с количката”, споделя той.

По думите му той желае да живее в каравана. Евгени има вяра, че положителни хора ще му оказват помощ, и се надява скоро да има каравана. Преди година заболяването на Евгени прогресира и се постанова краката му да бъдат ампутирани. Не работи и разчита на инвалидната си пенсия.

Половината от нея е под запор, откакто тегли заем, който не може да изплаща. И въпреки да има двама братя и сестра, до него остава само племенникът му. Той обаче също живее в колата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР