Евгени Игнатов е роден на 25 юни 1959 г. в

...
Евгени Игнатов е роден на 25 юни 1959 г. в
Коментари Харесай

Евгени Игнатов: След 50 години Русе дочака нова закрита лекоатлетическа писта

Евгени Игнатов е роден на 25 юни 1959 година в село Николово, Русенско. Завършил е Спортното учебно заведение в Русе и Стопанската Академия в гр. Свищов. Носител на златен орден на различните Олимпийски игри в Москва, " Дружба-1984 ", в дисциплината " 5000 метра ". Първият му огромен интернационален триумф е сребърният орден от Европейския шампионат в зала в Гренобъл през 1981 година на 3000 м. На 31 август 1986 година Евгени слага неподобрения от различен българин и до през днешния ден връх на 5 000 метра - 13 мин.13 сек., както и още седем национални върха.

В момента е президент на лекоатлетически клуб " Дунав " в Русе. Общински консултант от Политическа партия ГЕРБ - Русе.

Г-н Игнатов, Вие несъмнено сте най-хубавият български лекоатлет в междинните и дълги бягания. Национален рекордьор близо 35 години... Успявате ли да запалите, да ентусиазирате през днешния ден младежи да тръгнат по Вашия път?

Надявам се. Доколко съумяваме, резултатите и първенците, които Русе дава на България го демонстрират година след година. Близките ми хора знаят каква пристрастеност изпитвам към спорта, и по-специално към дисциплината " Средни и дълги бягания ". Смятам, че дружно с първенци като Анелия Нунева, Христо Марков, Ростислав Димитров... би трябвало да предадем щафетата на младите, да запалителен искрата допълнително хора. Това е нашата задача. Но с цел да се случи, би трябвало да предоставим и положителни условия за тренировки.

А предоставяте ли ги? Има ли къде да упражняват младите очаквания?

През топлите месеци сме на стадиона. Няма да укривам, че през зимата ни е доста мъчно. Всяка година като пристигна това време и започваме да търсим разнообразни разновидности. Затова и деца, и родители, треньори и ние, като управление на СЛАК " Дунав ", сме извънредно удовлетворени от почналия преди броени дни огромен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в състезателен комплекс " Ялта ".

Благодаря на Министерството на младежта и спорта и персонално на министър Красен Кралев, който обезпечи нужните средства за реорганизация и рационализация на залата, в която се намира закритата писта. Към момента дребната зала с към 40-50-метрова писта е в извънредно положение и тук-там е толкоз продрана, че се вижда бетон. Тя не е ремонтирана главно откогато е направена преди 50 години, а в този момент ще бъде сменена и остарялата дограма с петкамерни PVC прозорци и алуминиеви порти, ще се създадат тавана, стените и подовете, хидроизолация, външна мазилка, замяна на ел. табло, кабели и други Надяваме се до два месеца ремонтът да завърши и да сме " новодомци ".
 Министър Кралев награди най-хубавите фехтовачи за 2020 година
Министър Кралев награди най-хубавите фехтовачи за 2020 година

Йоана Илиева бе отличена

Прави усещане, че много зали бяха ремонтирани през последната година... вашата в действителност е следващата...

Да, даже на смешка си приказваме в спортните среди, само че то е самата истина, че Министерството на младежта и спорта е най-големият вложител в региона през 2020 година. Знаете, че сега се построяват футболни стадиони в Щръклево, Бяла и Борово. Предстои да бъде открита и спортната зала в град Бяла. Основно бяха реконструирани в Русе две огромни зали - по бокс в някогашната Гимназия по зърнопреработване и по щанги в Спортен комплекс " Ялта ". Преди това в спортното учебно заведение и общежитието към него бяха вложени близо 3 млн. лева Беше построено осветяване и нов терен на градския стадион. Да не забравяме и залите по волейбол и тенис на маса, които също бяха усъвършенствани, както и залата по художествена гимнастика в " Ялта ". Доколкото знам се построява и физкултурен салон в Професионалната гимназия по туризъм " Иван Павлов ".

При визитата си в Русе, министърът даде обещание и изработката на рампа за хора в неравностойно състояние за профилираната зала за силова подготовка на хора с увреждания, която е построена, с помощта на напъните на Светослав Самуилов.

Това са милиони левове, вложени в спортната инфраструктура на нашия град, и най-много значи едни отлични условия за състезателите и подрастващите, което неизбежно ще докара повече деца в залите.

Това значи ли, че поглеждате с вяра към бъдещето на русенския спорт, макар пандемията?

Разбира се. Може би тук е мястото да загатна, че с изключение на в базите, се влага и в спортните клубове. Тази година те получават двойно нарастване на бюджетите си от Министерството. Спомням си, че това желание министър Кралев преди половин година го разгласи тъкмо в Русе и тогава съвсем никой не вярваше, че ще се случи. Но е реалност, че удържа на думата си. Вместо 6.5 млн лв., за 2021-ва се разпределят 13 млн. лв.. Това е доста сериозна помощ за българския спорт, тъй като първенците израстват точно в клубовете. Така несъмнено ще работим по-спокойно.

И не на последно място употребявам опцията, че към момента сме при започване на Новата година, с цел да пожелая на всички здраве, а на спортистите да не престават да упражняват съзнателно, да гонят високи цели, да преследват фантазиите си и да популяризират Русе и страната. Те го могат, а към този момент имат и изискванията за това.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР