Евертън и Ливърпул не успяха да излъчат победител в 231-ото

...
Евертън и Ливърпул не успяха да излъчат победител в 231-ото
Коментари Харесай

Карамелите едва не вгорчиха живота на Ливърпул в градското дербито

Евертън и Ливърпул не съумяха да излъчат победител в 231-ото мърсисайдско дерби от 33-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора приключиха при резултат 0:0, въпреки че в края на срещата "карамелите " крепко натиснаха противника и замалко да поднесат изненадата.

В 9-ата минута Вайналдум опита да разстреля вратата на Пикфорд от отдалеченост, само че топката мина доста над напречната греда.

Три минути по-късно Доминик Соланке за малко да откри резултата след страхотна композиция с Милнър наказателното поле. Топката обаче минава на сантиметри от страничния дирек.

В 15-ата минута се отвори още едно отлично състояние пред Соланке. След страхотна офанзива, проведена от страна нa гостите, Вайналдум проби отдясно и центрира към нападателя на Ливърпул в наказателното поле. Първоначално Соланке се размина с топката, откакто не съумя да засече с глава, само че топката още веднъж попадна в него. Този път той съумя да нацели кълбото, само че Пикфорд избави.

Секунди по-късно Милнър получи на левия фланг и насочи изстрел от придвижване, само че Пикфорд внимаваше и боксира.

В 22-ата минута отбита топка попадна право в Яник Боласие, който отдалеко отпави мощен шут към десния ъгъл. Лорис Кариус обаче се хвърли и избави.

В 29-ата минута се откри нова отлична опция пред гостите. Джеймс Милнър получи пас по трева на границата на наказателното поле и шутира към десния ъгъл. Джордан Пикфорд обаче извади добър инстикт, с цел да блокира опита.

В 35-ата минута Върджил Ван Дайк опита пряк удар от фаул, който летеше заплашително към долния ляв ъгъл. Стражът на “карамелите” за следващ път реагира ослепително, осуетявайки опита му.

В края на първата част пред Садио Мане се откри пространство. Той обаче насочи много разочароващ удар от отдалеченост.

В 59-ата минута Дани Ингс извърши нарушаване против Шеймъс Коулман. Впоследствие обаче двамата си размениха реплики и съотборниците им пристигнаха, с цел да ги разтървават.

До съществени конфликти не се стигна, като основният арбитър Майкъл Оливър показва своя престиж и успокои играчите. Причината за спора се оказаха думи, отправени от страна на Ингс след фаула. Не стана ясно дали репликата е била ориентирана към рефера или съотборниците на Коулман.

В 70-ата минута влезлият преди секунди Алекс Окслейд-Чембърлейн избегна няколко противника и шутира от границата на пеналтерията. Получи се добър опит, само че топката прелетя малко над напречната греда.

Последваха мощни минути за отбора на Сам Алардайс. В 77-ата Бейнс проби отдясно и центрира към наказателното поле. Малко обаче недостигна на Тосун да засече топката.

В 86-ата минута “карамелите” изпуснаха изключителна опция, при която още веднъж Тосун бе на сантиметри от попадението. Тио Уолкът откри Тосун на границата на дребното наказателно поле, само че опитът с глава на последния се отклони тъкмо около дясната греда.

Две минути по-късно пред Калвърт-Люин се откри нова опция след благополучен рикошет от един от личните му съотборници, само че някак съумя да отпрати удара си доста настрана от дясната греда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР