Евентуално създаване на оперативно ръководство за работа с цифрови валути

...
Евентуално създаване на оперативно ръководство за работа с цифрови валути
Коментари Харесай

Централните банки обсъдиха ръководство за работа с техни цифрови валути (CBDC)



Евентуално основаване на оперативно управление за работа с цифрови валути беше разисквано в четвъртък от група водещи централни банки.

Представители на Европейската централна банка и централните банки на шест страни, в това число Съединени американски щати (Фед) и Обединеното кралство (АЦБ), разискаха потенциала на съществуващата финансова система да приспособи цифровите валути на централните банки (CBDC).

Китайската централна банка, която е много напред в създаването и използването на лична цифорва валута, обаче не взе присъединяване в срещата.

Въпреки че към момента се приказва, че цифровите валути на централните банки в евро или $ са надалеч от тяхното използване, срещата се концентрира върху маркирането на рисковете, които биха могли да зародят с възможното им въвеждане.

" Независимо от дизайна, създаването и действието на CBDC система би било главно начинание за централната банка “, заключиха представителите, наблягайки значимостта на мониторинга на софтуерния бранш, с цел да се подсигурява публичното доверие.

По-рано тази седмица Банката за интернационалните разплащания уточни, че цифровите валути на централните банки (CBDC) могат да съкратят времето, належащо за трансгранични заплащания, на секунди от дни, както и да понижат разноските.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР