Евентуално провеждане на световното първенство по футбол през 2026 г.

...
Евентуално провеждане на световното първенство по футбол през 2026 г.
Коментари Харесай

Световно по футбол в САЩ, Канада и Мексико може да донесе 11 млрд. долара печалба за ФИФА

Евентуално осъществяване на международното състезание по футбол през 2026 година в Съединени американски щати, Канада и Мексико може да донесе 11 милиарда $ облага за Международната футболна федерация (ФИФА). Това пресметнаха специалисти от организацията, съгласно които приходите от шампионата биха достигнали 14 милиарда $.

В спор за семейството на шампионата на планетата през 2026 година са мощната обща кандидатура на Съединени американски щати, Канада и Мексико, и тази на Мароко. На 13 юни ФИФА ще реши дали да допусне кандидатурите до идната фаза на процедурата. Окончателният избор на хазаин ще бъде изработен през май 2020 година

Според президента на Американския футболен съюз Карлос Кордейро северноамериканските страни биха създали " най-успешното международно в историята ". Той се надява, че изборът на хазаин няма да бъде повлиян от политически настройки.

" Понякога въпросът за домакина на международното през 2026 година се смесва с геополитиката. Искаме да получим оценка не по политическите настроения сега, а по заслугите на нашата кандидатура ", сподели Кордейро.

Световното състезание през 2026 година ще е първото с 48 тима, а броят на мачовете е повишен на 80. Според ротационната система на ФИФА Европа и Азия, които ще посрещнат идващите два мондиала - Русия 2018 и Катар 2022, нямат право да аплайват за международното през 2026 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР