Евентуална пълна забрана за вноса на руски суров петрол у

...
Евентуална пълна забрана за вноса на руски суров петрол у
Коментари Харесай

Рязък скок на горивата при забрана на руския нефт прогнозират от петролния бранш

Евентуална цялостна възбрана за вноса на съветски недопечен нефт у нас, с какъвто преди всичко работи " Нефтохим ", ще докара до сериозен растеж на горивата, който даже не може да бъде очакван.

Това сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Живодар Терзиев , който взе участие в срещата сред премиера Кирил Петков и транспортния отрасъл.

И още - макар че при сходен сюжет на растеж на цените ще се разиграе в цяла Европа, отрицателният резултат за нас щял да бъде още по-сериозен.
 Асен Василев: Лъжа е, че България се е отказала от съветския газ
Асен Василев: Лъжа е, че България се е отказала от съветския газ

Русия едностранно приключи осъществяването на контракта, тъй като не се съгласихме на смяната му

" В подобен случай Европа чака нарастване на цените, а нашия район - Балканският полуостров и Източна Европа, ще има даже по-високо нарастване. Защото в случай че си фантазираме, че имаме море, което може да обслужва танкери - това е едно затворено морско пространство, което зависи от Босфора. Има и геополитически аспект - българската рафинерия създава горива, които сега зарежда румънския, молдовския и украинския пазар. Ако този пазар загуби своята опция да създава горива и премине към импорт, ще потърси различен импорт от Средиземно море, което ще усили цените доста ", изясни Терзиев.
 Петролно ембарго върху Русия е все по-вероятно
Петролно ембарго върху Русия е все по-вероятно

Според информация на ZDF страни като Унгария и Австрия

Затова от петролната асоциация упорстват държавното управление да предприеме стъпките, за които анонсира и Асен Василев, България да изиска изключение от готвеното на равнище Европейски Съюз ембарго на вноса на съветски петрол .

" Българското държавно управление би трябвало да упорства да бъдем включени в. Това би трябвало да е приоритет номер едно. В противоположен случай без горива няма да останем. Но по тематиката цени не би трябвало да приказваме, тъй като това ще бъде роман с непредвиден край ", акцентира ръководителят на БПГА.

Терзиев разяснява още и че настояването на превозвачите за понижаване на акциза на горивата с 50% все още не наподобява изпълнимо . Проблематично е и настояването за отпадане на биокомпонентата - първо това нямало да докара до доста понижаване на цената, и второ рискуваме съществени наказания от Европейски Съюз.
 Бесни превозвачите напуснаха срещата си с Кирил Петков, готвят обсада на страната Обновена
Бесни превозвачите напуснаха срещата си с Кирил Петков, готвят обсада на страната

Караджов не се плаши от митингите на сектора и се надява на по-конструктивен разговор на идната среща
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР