Евакуацията на българския екипаж на кораба „Царевна“ е била възможна

...
Евакуацията на българския екипаж на кораба „Царевна“ е била възможна
Коментари Харесай

Тагарев: Евакуацията на моряците от „Царевна“ е било възможно, защото Кремъл е разрешил

Евакуацията на българския екипаж на кораба „ Царевна “ е била допустима едвам на 50-ия ден от войната в Украйна, „ тъй като в този момент е решило управлението в Кремъл”. Това изясни пред Българска национална телевизия военният специалист и някогашен длъжностен министър на защитата Тодор Тагарев.

„ Няколко седмици преди да стартира войната съветският флот с кораби от Черноморския, Балтийския, Северния и Тихоокеанския флот на Руската федерация на процедура блокираха цялото украинско крайбрежие - и черноморско, и в Азовско море, с което има цялостен надзор над Черно море като се изключи териториалните води на страните членки на НАТО. Именно Русия е тази страна в спора, която не позволява на комерсиалните кораби да изоставен украинските пристанища”, изясни обстановката в Черно Море Тагарев. Той допусна, че е била реализирана някаква договореност, евентуално с присъединяване на българските управляващи, с цел да бъдат евакуирани нашите моряци.

„ Няма по какъв начин те да бъдат изтеглени без единодушието на съветската страна”, беше безапелационен Тагарев.

След избавителната интервенция на екипажа на кораба „ Царевна”, 14 българи и един украинец към този момент са отвън пристанището на Мариупол и се намират в Донецк. Вчера излезе информация, че извеждането им е станало при акция на Народната милиция на ДНР, извършена взаимно с въоръжените сили на Руската федерация.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР