Евакуационен коридор от Мариупол нямаше и днес, като останалите в

...
Евакуационен коридор от Мариупол нямаше и днес, като останалите в
Коментари Харесай

Руско ракетно нападение срещу Днипро и близко до него село

Евакуационен кулоар от Мариупол нямаше и през днешния ден, като останалите в обсадения град поданици трябваше да разчитат на персонални коли, в случай че желаят да го изоставен. Руските сили не престават да се прегрупират за идни офанзиви на изток.  

Обект на съветско ракетно нахлуване през днешния ден бяха град Днипро и близо до него село. Ръководителят на регионалната военна администрация Валентин Резниченко посредством Телеграм съобщи, че са били ударени към този момент разрушеното летище в Днипро и близка инфраструктура.

Според украинските управляващи, огромни загуби съветските сили са понесли в борба край село Олександривка в региона на Херсон, който е под съветски надзор.

Президентският консултант Олексий Арестович разгласи, че съветските сили напредват към Мариупол и Изиум, както и в югозападната част на Луганска област.

Нови сателитни фотоси на компанията Максар демонстрират огромен съветски боен ескорт, източно от Харков, който напредва към Изиум.

От съветска страна беше оповестено, че украинските сили са обстрелвали Донецк и обитаеми места в региона му със зенитни ракети " Град ", само че без детайлности за провали и възможни жертви на офанзивите.

Докато военните дейности не престават да се концентрират към изброените градове в източна и южна Украйна, двете страни в спора съумяха да се спогодят за евакуационни коридори от Луганска и Донецка област. Според организацията на Червения кръст в Украйна доста от останалите цивилни избират да се спасят посредством персоналния си автомобил, откакто в петък десетки починаха след ракетен удар против гарата в Краматорск. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР