Ева, която расте и се смалява от Иванка Могилска -

...
Ева, която расте и се смалява от Иванка Могилска -
Коментари Харесай

Седмокласниците писаха преразказ по Ева, която расте и се смалява

" Ева, която пораства и се смалява " от Иванка Могилска - това е разказът, по който седмокласниците са писали преразказ върху неизучаван живописен текст като част от националното външно оценяване по български език и литература. Това е последната задача от изпита и се счита за най-трудната.

Както Lupa.bg заяви тази заран, който беше изтеглен сутринта в Министерството на образованието и науката. Изпитът стартира в 9 часа и продължи 150 минути - до 11,30 ч.

На изпита трябваше да се явят 62 877 седмокласници. Децата са разпределени в 1700 учебни заведения и 5681 зали, ангажирани са над 11 000 квестори, оповестиха от Министерството на образованието. Тестът се състои от 26 задания. От тях 18 въпроса са затворени и включват избор от четири благоприятни условия за отговор. Има 6 задания с къс свободен отговор и една с уголемен свободен отговор. Последната задача е преразказ на неизучаван живописен текст - в тази ситуация описа " Ева, която се смалява ".

От 11 часа пък стартира изпитът по български език и литература за над 54 500 десетокласници. Националното външно оценяване за тях се организира в 1023 учебни заведения и 4592 зали. Ангажирани бяха над 9 000 квестори. Изпитът по БЕЛ в края на първия гимназиален стадий е тест с общо 23 задания. 14 въпроса са с избираем отговор, а 6 – с къс свободен отговор. Има една задача за редактиране и една с уголемен свободен отговор, в който би трябвало да се формулира теза или антитеза. Последната задача е за основаване на текст (резюме, заявление или CV). Изпитът продължава 90 минути.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР